RU  UA  EN

Пʼятниця, 22 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

21 листопада

Всі новини

Як заморозити петрушку на зиму, щоб була як свіжа: три перевірені способи

Петрушка – одна з найпоширеніших прянощей у багатьох країнах. Свіже і сушене листя петрушки додають у салати, бутерброди, пироги, піци, пасту, супи, овочеві, м'ясні та рибні страви.

Як продовжити життя петрушки, або зберегти в сезон для використання взимку - розповів Етнософт.

Читайте також: Швидкий рецепт хрумких малосольних огірків: будуть готові за 3-4 години

Отож, життя петрушці продовжить замороження кількома способами.

Замороження цілими пучками

Це – найпростіший спосіб, оскільки петрушку треба тільки промити під холодною водою, просушити, сформувати з неї букетики, загорнути в харчову плівку та покласти в морозильну камеру. Варто відзначити, що сушити петрушку необхідно на рушнику і не лишати її там більше ніж на дві години. Інакше вона почне в’янути.

Використання

Коли петрушка заморозиться, її гілки не будуть злипатися, при тому що сама петрушка виглядатиме, як щільна ковбаска. Якщо треба її в щось додати, можна просто розгорнути, відрізати необхідну частину зелені, зразу ж загорнути та покласти назад. Не лишайте петрушку надовго поза морозилкою – вона почне псуватися.

Замороження петрушки на зиму в олії

В цьому випадку петрушку теж треба помити, висушити, а потім дрібно порізати та змішати з олією. Можна використовувати оливкову чи соняшникову. Як варіант – вершкове масло, розтоплене в мікрохвильовці або на паровій бані.

Суміш треба вилити в посуд, в якому вона заморожуватиметься. Найкращій варіант – форми для льоду. Також можна використати і контейнер, але він повинен бути зручним для нарізання льоду на смужки.

Використання

Такий кубик зелені з льодом можна додати в будь-який гарнір, аби він мав цікавий запах і приємний аромат.

Замороження льоду з петрушки

Якщо ви не хочете використовувати олію – можна просто заморозити лід з петрушкою. Для цього треба подрібнити петрушку, скласти в формочки, залити її холодною кип’яченою водою та поставити в морозильну камеру. Потім кубики дістають і перекладають в пакет.

Використання

Такий вид заморозки також можна класти в другі страви або кинути кубик в борщ чи суп. На відміну від варіанту з олією чи маслом, така петрушка буде зовсім некалорійною.

Раніше ми розповідали про те, як зберігати зелень в холодильнику, щоб довше залишалася свіжою.

Вас також може зацікавити:

Добриво з кропиви зробить помідори великими й солодкими: як його приготувати

Що робити, щоб часник виріс великий: порада досвідчених дачників

Чим поливати буряки, щоб отримати багатий врожай: спосіб досвідчених дачників