Лайм

В контейнері, банці і рушнику: як зберігати зелень в холодильнику, щоб довше залишалася свіжою

Кілька перевірених способів

У червні на грядках і у продажу з'являється багато свіжої зелені - корисної руколи, кропу, петрушки, молодого шпинату та інших рослин. Не завжди вдається використати цілий пучок в одній страві, тому зелень прибирають у холодильник. Якщо просто покласти її на полицю, вона швидко зав'яне. Щоб уникнути цього, запам'ятайте способи правильного зберігання зелені в холодильнику.

Фото: pixabay.com

У пластиковому контейнері

На дно пластикового контейнера покладіть паперовий рушник або серветки, злегка змочіть водою. Зверху покладіть вологу зелень, а поверх неї - ще один мокрий паперовий рушник. Закрийте кришкою лоток і поставте в холодильник: так зелень збереже свіжість, колір і аромат.

У скляній банці

Всі гілочки зелені переберіть, викиньте всі гнилі та мляві. Складіть їх у чисту суху банку та окропіть водою, після чого герметично закрийте кришкою.

Читайте також: Як заготовити кріп на зиму: 7 найкращих способів зберегти зелень.

У пакеті

Розділіть зелень на пучки, змочіть їх водою. Кожен пучок покладіть в окремий пакет – чистий, щільний та новий. Візьміть голку і проробіть у пакетиках кілька дірочок, щоб зелень не задихнулася при виникненні парникового ефекту.

Фото: pixabay.com

У рушнику

Візьміть вафельний або інший рушник зі щільної бавовни, загорніть пучок зелені і трохи змочіть, щоб тканина була вологою, але не мокрою наскрізь. Покладіть у холодильник і зволожуйте по мірі висихання.

В воді

Склянку або банку наповніть чистою водою та поставте зелень у вигляді букета. Змінюйте воду кожні два дні. Щоб зелень не ввібрала сторонні запахи з холодильника, накрийте її пакетом із дірочками або вологим паперовим рушником.

Раніше ми розповідали, чим підгодувати часник, щоб головки були великими та здоровими.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Їхні навички маніпулювання зашкалюють: які знаки Зодіаку найхитріші

Астрологи назвали найхитріші знаки Зодіаку – Скорпіон, Близнюки, Риби

Добриво з кефіру – універсальне підживлення: як його приготувати і використовувати на городі

Яке універсальне добриво можна приготувати на основі кефіру, як його застосовувати, а також для яких рослин воно підходить

Мінісукні, в яких ви будете найяскравішою зіркою випускного вечора: добірка актуальних фасонів

Які фасони та забарвлення випускних суконь у довжині міні приглянути на свято, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу