RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"За 1,5 роки змужніли та перевершили амазонок": Наєв назвав кількість жінок, які зараз служать в армії

Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, після зустрічі з гранатометником Григорієм Бабичем, який показав себе в боях за Соледар і Бахмут, розповів, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну ряди Сил оборони поповнили понад 11 тисяч жінок.

Про це повідомляє пресслужба Командування Об'єднаних військ ЗСУ.

Читайте також: Сили оборони працюють: Наєв показав, як мінують північний кордон, фото та відео

"З початку повномасштабного вторгнення в Україну російських окупаційних військ, до лав Збройних Сил України, за власним бажанням було призвано понад 11 тисяч жінок. З першого дня війни вони нарівні з чоловіками стояли в чергах до територіальних центрів комплектування, щоб долучитися до захисту нашої Батьківщини" , - заявив Наєв.

За його словами, ці жінки обирали найнебезпечніші спеціальності, стаючи гранатометницями, кулеметницями, стрілками та снайперами. Також вони прагнули стати навідницями танків, бути у складі обслуги артилерійських гармат і мінометів.

"На теперішній час, в Сухопутних військах проходить службу понад 16 тисяч військовослужбовців жінок, у Повітряних Силах - понад 7 тисяч, у Військово-Морських Силах - близько 2 тисяч, у Десантно-штурмових військах - близько 1 тисячі, у Силах територіальної оборони - понад 3 тисячі військовослужбовців жінок. Усі ми помітили та відчули, як за півтора року повномасштабного вторгнення змужніли та перетворилися наші жінки, перевершивши, на мою думку, легендарних амазонок”, - резюмував Наєв.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Північній операційній зоні ЗСУ піхотинці відточують свою майстерність при взаємодії з мінометним підрозділом в умовах міської забудови.

Вас також може зацікавити:

Генерал Наєв відвідав поранених бійців у шпиталі та вручив нагороди: фото та відео

Чеські ЗК Viktor успішно знищують ворожі "шахеди": Наєв показав фото та відео роботи

Захист України з півночі: бійці проходять навчання з бойовою стріляниною та вибухами. Фото та відео