RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Офіційно: Зеленський вніс законопроєкт про зміну дат трьох важливих свят

Президент України Володимир Зеленський подав до парламенту проєкт закону про внесення змін до Кодексу законів про працю, які передбачають зміну дат трьох святкових днів.

Законопроект розміщено на сайті парламенту.

Читайте також: Чим не догодило Запоріжжя? В Україні спалахнув скандал навколо пропозиції перейменування

Зокрема, планується змінити дати Різдва Христового, Дня української державності та Дня захисників та захисниць України.

Відповідно до пояснювальної записки до законопроекту, його метою є "відмова від російської спадщини нав'язування відзначення Різдва Христового 7 січня та встановлення дати святкування Різдва Христового 25 грудня".

"І, як наслідок, перенесення дат святкування Дня Української Державності, коли вшановується пам'ять святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого, та Дня захисників і захисниць України, яке пов'язане з українськими військовими традиціями вшанування Дня Покрови Пресвятої Богородиці", – йдеться у поясненні.

Відповідно, пропонується внести зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України, визначивши, що 25 грудня відзначається Різдво Христове, 15 липня – День Української Державності, 1 жовтня – День захисників і захисниць України.

Нагадаємо, Архієрейський собор Православної Церкви України ухвалив рішення про перехід на Новоюліанський календар. Це означає, що дати церковних свят буде зміщено в часі.

Вас може зацікавити:

ПЦУ скоро почне календарну реформу: Епіфаній назвав термін

Рада церков підтримала заборону УПЦ МП: законопроєкт уже у Раді

Ще один храм в Україні перейшов із УПЦ МП до ПЦУ