RU  UA

До чого призвів заколот Пригожина: в Україні зробили два висновки

Попри те, що заколот Пригожина не приніс ймовірно очікуваних українцями результатів, він все одно був для нас вигідним та свідчить про послаблення путінської системи.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Олексій Гарань із фонду "Демократичні ініціативи".

"Поки що невідомо, які саме домовленості були досягнені. Проте, якщо навіть вони будуть відомі, то довіряти їм все одно не можна, оскільки вони все одно будуть порушені. Ймовірно Пригожин просто потрапить в ДТП", - заявив він.

За його словами, інцидент наразі поки що ніяк не відобразився на фронті, хоча це може стати фактором деморалізації російських солдатів. Окрім цього, ситуація свідчить про послаблення президента РФ.

Читайте також: Що ж ти, фраєр, здав назад: головні підсумки заколоту Пригожина

"І зараз щоб зміцнити свої позиції, він може вдатися до якихось провокацій і терактів, щоб показати, що він все ще сильний і небезпечний", - наголосив спікер.

Він додав, що прикладом такого теракту може бути обстріл піцерії у Краматорську, під який потрапила делегація з Колумбії, яка боролася за підтримку України.

"І про це зараз говорить уже вся Латинська Америка. Росія завжди робить те, що викликає ненависть до неї там, де до того її не було", - резюмував Гарань.

Як повідомляв "Апостроф", відставка міністра оборони РФ Сергія Шойгу була однією з вимог ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, який почав і закінчив збройний заколот минулими вихідними.

  • Вас також може зацікавити:

Шойгу переміг? У міноборони РФ показали знакове відео після "заколоту" Пригожина

Увімкнув "задню"? Голова ПВК "Вагнер" Пригожин зробив несподівану заяву

"Україна не бомбила Донецьк 8 років": Пригожин висловився про війну і назвав Путіна психом