RU  UA

Як заколот в Росії може допомогти ЗСУ: в підрозділах окупантів вже почався розкол

Відсутність ПВК "Вагнера" на лінії фронту вже є плюсом, як і розкол між "воєнщиной" та "воєнщиной", яка підтримала "вагнерівців", а "отказники" вже складають значну частину втрат армії окупанта, оскільки вони просто не виконують свої бойові обов’язки.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовослужбовець ЗСУ Євген Карась.

Читайте: "Нас просто обнуляють": російські найманці зі "Шторм Z" відмовилися повернутися на передову, відео

Він зазначив, що на Запоріжжі кадрові частини відмовились підтримувати ці "шторми", тому що десантники пішли у "відмову".

"Яка тепер буде логіка росіян – сенс йти помирати, якщо ти можеш посидіти десь там рік в якихось штрафбатах, дисбатах, а потім сказати: "Та то я при Шойгу не хотів воювати. А так-то ми молодці", - зазначив він.

Євген Карась переконаний, що кількість тих, хто відмовляється брати у руки зброю точно виросте, тому що коли якесь угрупування може захопити штаб командування всієї війною росіян, за таких офіцерів навряд чи хтось піде воювати, адже бойовий дух і так підірваний.

"Це буде мати поступові, але хороші наслідки", - впевнений він.

Нагадаємо, що солдати 34-ї бригади ЗС РФ поскаржилися главі Кремля Володимиру Путіну на те, що їх посилають у штурми без артилерійської підтримки та нормального озброєння.

  • Вас може зацікавити:

"Ти нелюдь, шерстюга!" Зеки з батальйону "Шторм Z" звинуватили Пригожина в підставі, відео

Найцікавіше залишилося за кадром: в ГУР обіцяють другу дію у "шоу Пригожина"

Розвал країни є неминучим: яке майбутнє чекає приватні армії в Росії