RU  UA

Розвал країни є неминучим: яке майбутнє чекає приватні армії в Росії

Зараз, після невдалої спроби влаштувати заколот, відбувається роззброєння ПВК "Вагнер", спочатку вилучаючи важку зброю, а потім заберуть й стрілецьку, тобто найманців Євгена Пригожина більше на війні не буде.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів колишній командир взводу батальйону "Айдар", голова Національного антарктичного наукового центру, громадський активіст Євген Дикий.

Він зазначив, що у розпал війни Росія зробила помилку, доручивши "м'ясні штурми" приватній структурі, що призвело до складних наслідків.

Читайте: "Поляків теж треба струснути": фото листування родичів з "вагнерівцями", яких відправляють в Білорусь

"Можливо "Вагнер" і збережеться, як міжнародний гравець в Сирії, Африці тощо, але на цій війні ми її більше не побачимо", - припускає Євген Дикий, додавши, що глава Чечні Рамзан Кадиров наразі зміг зберегти свою приватну армію, вчасно зайнявши "правильний бік".

"А інші будуть нещадно зачищені", - вважає екс-"айдарівець".

Він припускає, що переважна більшість вагнерівців все одно повернеться на фронт вже у складі регулярної армії, але хтось "піде на дембель", а хтось - у Білорусь, фактично перейшовши в найми до Олександра Лукашенка.

"Лукашенко також пережив великий страх в той день, оскільки білоруська опозиція зробила фальстарт, оголосивши про намір звільнити Білорусь", - нагадав Євген Дикий, зазначивши, що саме це спонукало диктатора закликати "Вагнера" в якості своєї особистої охорони.

"Російський народ точно не виступив проти Вагнера. Абсолютна більшість промовчала, а якась частина - підтримала Пригожина. Проте тепер він - збитий льотчик. Він зрадив своїх бійців і за ним вже ніхто не піде. Але він створив важливий прецедент, показавши що король - голий. І невелика група озброєних людей може поставити Росію на коліна", - розповів громадський діяч, вважаючи, що пізніше подібний виступ обов'язково станеться під керівництвом чи Кадирова, чи командирів регулярних частин.

"Путін підписав собі вирок своїми промовами, вклавши росіянам думку, що настає 1917 рік. Він запустив самозбувне пророцтво і тепер розвал Росії є неминучим", - резюмував Євген Дикий, додавши, що про такий сценарій вже навіть відкрито говорять на Заході.

Нагадаємо, раніше ми писали, як мінський диктатор причетний до "заколоту" Пригожина.

  • Вас може зацікавити:

Чому Вагнер не пішов на Москву: Пригожин зробив зізнання

Обстріляні будинки, вкрадені речі і не тільки: кадри наслідків рейду "Вагнера" на Москву

Кадиров дочекався кінця "заколоту" Пригожина і видав цікаве пояснення демаршу "вагнерівців"