RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні розширили список призовників: кому скасували право на відстрочку

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, що скорочує перелік осіб, які зможуть отримати відстрочку від призову на військову службу – це стосується тих чоловіків, які мають родичів з інвалідністю.

Про це йдеться у законопроєкті №9342, схваленому 28 червня.

Так, раніше відстрочку від мобілізації можна було отримати за умов, що у військозобов'язаного є родич з інвалідністю I чи II групи, а саме: дружина (чоловік), батьки або батьки дружини (чоловіка). Тепер же не служити можна буде лише в тому випадку, якщо в родині більше немає інших людей, здатних утримувати особу з інвалідністю.

Читайте також: Літня мобілізація студентів: кому можуть вручити повістку в липні

Зокрема в законопроєкті з'явився абзац 11 частини І статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" зі словами "за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати".

Варто зазначити, що документ ще має підписати Володимир Зеленський.

Раніше ми писали, що в Україні хочуть звільнити від призову дві категорії військовозобов'язаних.

  • Вас може зацікавити:

Спочатку – на облік у ТЦК: для військовозобов'язаних охоронців запровадили нові умови

Виїзд за кордон з "білим квитком": двом із трьох категорій це заборонено

Чи можна забороняти чоловікам госпіталізацію без довідки від військкомату: пояснення юриста

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.