RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Займуться кожним: в Україні готують масові перевірки військкомів

В Україні створять робочу групу, яка займатиметься перевіркою голів ТЦК щодо їхньої сумлінності та відповідності способу життя, заявленому в деклараціях.

Про це в середу, 28 червня, повідомив заступник міністра оборони Олександр Павлюк в ефірі національного телемарафону.

Він наголосив, що таке завдання отримав від президента України Володимира Зеленського.

За його словами, робоча група складатиметься із представників Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань, Служби безпеки України, Національної поліції та ЗСУ. Вони займатимуться перевіркою військкоматів на доброчесність та ефективність виконання службових обов'язків, а також відстежуватимуть їхній спосіб життя.

Читайте також: Росія завдала по українцях ще понад 50 ударів

"Це важливе питання на сьогодні, оскільки в інформаційному просторі дуже багато негативу щодо діяльності територіальних центрів комплектування. Тому робочу групу створено, включає вона силовий блок — це НАЗК, ДБР, СБУ, Нацполіцію, які перевірятимуть свої питання: від моніторингу способу життя керівництва ТЦК до порушення чинного законодавства", — наголосив заступник міністра оборони Павлюк.

Зазначається, що, крім усього, буде створено спеціальну групу від ЗСУ, яка буде відповідальна за аналіз виконання завдань та обробку інформації, наданої громадянами. Ця група буде здійснювати перевірку з метою оцінки відповідності декларацій військовослужбовців їхньому реальному способу життя, а також якості виконання посадових обов'язків та виявлення можливих скарг на роботу комісаріатів.

Після проведення аналізу отриманих даних, будуть підготовлені рекомендації для уряду щодо подальших заходів щодо поліпшення ефективності роботи Територіальних центрів комплектування.

Раніше ми писали, що в Україні розширили список призовників.

  • Вас може зацікавити:

Спочатку – на облік у ТЦК: для військовозобов'язаних охоронців запровадили нові умови

Виїзд за кордон з "білим квитком": двом із трьох категорій це заборонено

Чи можна забороняти чоловікам госпіталізацію без довідки від військкомату: пояснення юриста

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.