RU  UA

Це для них – довічний вирок: що чекає на Росію у разі теракту на ЗАЕС

У Росії, мабуть, все готове для теракту на Запорізькій АЕС та заява представниці російського МЗС Марії Захарової про те, що збройні сили України готують на ЗАЕС диверсію є повною нісенітницею, оскільки станція знаходиться під контролем російських окупаційних військ.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військово-політичний експерт Юрій Федоров.

Читайте: Вибух на ЗАЕС призведе до наслідків, які ми не представляємо – голова Всеукраїнської екологічної ліги

"І, відповідно – як Україна гіпотетично може вчинити теракт і завдати якоїсь шкоди. Це за межами розумного, навіть з технічного погляду, я вже не говорю про політичну", - зазначив він.

За його словами, щоб влаштувати катастрофу, треба підірвати ЗАЕС зсередини, завдати удару по насосах та іншим елементам системи охолодження, тобто приблизно так само, як була підірвана й гребля Каховської ГЕС.

"Чи наважаться окупанти на це, чи ні – питання відкрите", - каже Юрій Федоров.

Водночас треба мати на увазі й реакцію світової спільноти та світових політичних лідерів, - упевнений він. "Крім того, треба мати на увазі, що радіація, яка вирветься на волю, вона піде і на Україну, але такою ж мірою – і на Росію. Рішення про теракт, звичайно, залежить від Путіна. Але ще – від виконавців: чи ризикнуть вони підписати собі довічний вирок", - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що заява українського президента про можливий підрив росіянами Запорізької АЕС з можливим витіканням радіації спровокувала масовий ажіотаж в аптеках. Громадяни скуповували йодид калію.

Вас також може зацікавити:

Це буде аварія, а не катастрофа: чому на ЗАЕС росіяни не зможуть зробити "другий Чорнобиль"

Окупанти замінували ставок – охолоджувач ЗАЕС: у ГУР озвучили наслідки вибуху

ЗАЕС підірвуть? В ГУР оцінили можливість теракту на захопленій ЗАЕС