RU  UA

Окупанти вже не можуть відновити втрати: що відбувається на південному рубежі

Російські окупанти зазнають великих втрат на південному напрямку і не можуть їх поповнити. Зараз у них спостерігається технічна криза.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Читайте також: Окупанти планують теракт в Токмаку, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ: супутникові фото

За його словами, зараз район Антонівського мосту є найбільш вдалим для переходу Дніпра, тому українські військові розширюють там свій плацдарм. Звідти буде дуже перспективно рухатися на н. п. Олешки. Після чого зможуть почати рух вздовж берега Дніпра, а також вглиб області, наприклад, до н. п. Чаплинка та Каланчак. У підсумку - це дозволить перерізати російську логістику з м. Армянськ. Проте це завдання - з розрахунку на середньострокову перспективу.

На півдні окупанти частіше використовують старі радянські танки як артилерію, що пов’язано з тим, що лише за червень втратили багато гармат.

"І зараз існуюча логістика не дозволяє їм компенсувати понесені втрати. Зараз у них технічна криза. І якщо такий же темп знищення техніки збережеться таким, як був в червні, це дуже знекровить тамтешні війська", - повідомив експерт.

Він зазначив, що основним трикутником оборони на півдні є Василівка-Токмак-Мелітополь.

"Василівка вже під вогневим контролем ЗСУ. В районі П’ятихаток ЗСУ продовжують витягувати ресурси першої лінії оборони. В напрямку Токмака відбувається рух ЗСУ в напрямку до Роботина. Звільнення Роботина - справа близького майбутнього. І подальше просування ЗСУ до Токмака може стати після цього швидшим. Тому основне місце концентрації російських сил - Мелітополь, звідки зручніше тікати", - додав Олександр Коваленко.

Нагадаємо, за даними Генштабу, українські воїни продовжують рух на Запорізькому та Донецькому напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

Це буде аварія, а не катастрофа: чому на ЗАЕС росіяни не зможуть зробити "другий Чорнобиль"

На фронті ліквідували відомого поплічника Кадирова зі ставропольського ОМОНу: роками дубасив людей, фото

Ще мінус 16 млн доларів з бюджету Росії: ЗСУ підбили чергову "пташку" окупантів