RU  UA

По-правильному, росіяни вже мали б тікати: як Бахмут став для окупантів кісткою в горлі

Російські окупанти зібрали в районі Бахмута велику кількість військ, в яких "мобіки" скаржаться на недостатнє забезпечення, і які ризикують бути оточеними українськими військами у самому місті.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Читайте також: ЗСУ створюють несприятливі умови для окупантів: експерт про ситуацію під Запоріжжям та Бахмутом

"У Бахмуті сконцентрована велика кількість російських військ. Але це не блокує дії сил оборони. Ми просуваємося по флангах. Майже вийшли на лівий берег каналу. Йде успішне просування до двох доріг, що ведуть до Бахмуту зі сходу. Проведена розвідка боєм у напрямку населених пунктів Яковлівка та Краснополівка", - розповів Коваленко.

Він зазначив, що ЗСУ не займаються лобовими атаками укріплених російських позицій. Бо зараз головне перерізати шляхи відходу окупантів з Бахмута.

"Метою є оперативне оточення міста. По-правильному, росіянам треба тікати з Бахмута. Але вони, навпаки, стягують туди все нові сили. Таким чином, Бахмут виконує своє головне призначення – зв'язує головні сили окупантів. Росіяни зніматимуть окремі підрозділи з інших ділянок фронту для утримання Бахмута. Тому, в Херсонській області та на Запоріжжі у них виникнуть проблеми із забезпеченням", - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російських військових можуть відвести з півдня України або послабити позиції у Херсонській та Луганській областях для утримання Бахмута.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ розгромили батальйон окупантів під Бахмутом: вражаюче відео штурму

Бійці ЗСУ підняли прапор України на Курдюмівській греблі

Бахмута більше немає: у мережі показали нові кадри зі спаленого окупантами міста