RU  UA

ЗСУ створюють несприятливі умови для окупантів: експерт про ситуацію під Запоріжжям та Бахмутом

У районі Сватове – Кремінна зараз ситуація стабільна, а на Запорізькому напрямку зараз створюється поле бою.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Сергій Грабський.

Читайте також: У Сил оборони є три основні напрями контрнаступу: яка зараз ситуація на фронті

Він розповів про те, що на Запорізькому напрямку сьогодні можна говорити про створення поля бою.

"Це відповідає доктринам XXI століття, а саме - створення передумов, за яких противник буде значно ослаблений і не зможе проводити активні оборонні дії, а ми з виходом на певні рубежі створюємо певні умови для того, щоб розгорнути широкомасштабні маневрені бойові дії. Йдеться про прогризання, якщо можна сказати, дроблення першої лінії оборони, внаслідок чого противник втратить "ліктьовий" зв'язок і не зможе проводити скоординовані дії, тобто ця перша лінії оборони просто роздробиться на окремі вузли опору нашим військом, які будуть знищені", - розповів він.

За словами Грабського, саме цього боїться противник – втратити єдність у цьому напрямку, намагаючись здійснювати і дистанційне мінування, і завдавати ударів авіацією, і обстрілювати наші атакуючі підрозділи з усіх видів артилерії та ракетних військ.

Щодо Бахмутського напрямку, туди перекинули два десантні полки.

"Десантні полки в таких ситуаціях противником використовуються як резерв сил та засобів, які можуть бути використані у разі прориву нашими військами фронту. Тобто противник вже на має можливості використати ці десантні полки для стримування наших можливих проривів десь на інших ділянках фронту, а використовує їх саме на Бахмутському напрямку, де він сконцентрував за різними даними до 50 тисяч військ. Такими діями, постійним тиском на противника, як і у випадку з Антонівським мостом, ми не даємо можливості противнику зосередити і утримати певні резерви. Тож він змушений використовувати вже зараз, ще до того, як наші війська перешли до наступу проти основної лінії оборони противника. І це є надзвичайно високим показником. Тому ми говоримо про те, що їхнє перекидання (десантних полків) об’єктивно сприяє нашим активним наступальним діям, тому що ми сковуємо саме на Бахмутській ділянці фронту", - розповів він.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що в Генштабі оновили дані про втрати РФ у війні.

Вас також може зацікавити:

Ще мінус 16 млн доларів із бюджету Росії: ЗСУ підбили чергову "пташку" окупантів

У Сумах чути вибухи: що сталося у місті

Спустошили гніздо окупантів: кадри потужного удару СЗГ із ПТУРу за позиціями ворога