RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні буде Грозовий Супермісяць: якої погоди чекати у вівторок

У вівторок, 4 липня, коли в небі над Землею можна буде спостерігати Супермісяць, який вже назвали Грозовим, в Україні очікується спекотна погода, опади пройдуть в західних областях.

Про це написала у своєму Telegram-каналі синоптикиня Наталка Діденко.

Читайте також: Місячний календар 2023: коли у липні сприятливі і несприятливі дні

Синоптикиня розповіла українцям про рідкісне астрономічне явище, яке можна спостерігати в нічному небі - Супермісяць.

"За інформацією Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського з 3-го по 4-те липня "на небі ми можемо спостерігати Грозовий супермісяць. Таку назву липнева повня отримала за наближення до Землі на найближчу відстань. У цей період місячний диск дуже яскравий і великий. А так як повня відбувається під час сезону дощів, в народі вона отримала назву – Грозова. Це природне явище розпочнеться сьогодні, 3 липня, о 14: 39 за київським часом", - нагадала Діденко.

А оскільки опадів синоптикиня не прогнозує, українці в ніч на 4 липня зможуть насолодитися красивим видовищем.

"Малохмарне чи ясне небо найближчої ночі спостерігатиметься у більшості областей України. А ось вдень хмари набіжать на західну частину України і принесуть туди грозові дощі. Обережно - при грозах можливі шквалисте посилення вітру й зливи", - прогнозує Діденко.

На решті території України у вівторок - переважно суха і сонячна погода. Температура повітря 4-го липня в західних областях очікується +24+28 градусів, на півночі та в більшості центральних областей +25+30 градусів, на півдні та сході буде найспекотніше, +27+33 градуси.

"У Києві найближча ніч буде місячною, можна співати на балконі, не сильно лякаючи сусідів "Ніч яка місячна", спостерігаючи за Грозовим місяцем, а вдень, у спеку, можна потім відіспатися, як кому вдасться. Завтрашній день у Києві - сонячний, сухий, спекотний, близько +30 градусів", - поетично завершила Діденко свій прогноз на вівторок.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в липні на українців чекає спека з періодами прохолоди, а також зливи, грози та навіть град.

  • Вас може зацікавити:

В Україну йде пекельна спека з грозами та градом: прогноз погоди на тиждень

Почнеться біла смуга: чотири знаки Зодіаку, життя яких переверне Супермісяць 3 липня

В Україні на "маківці літа" буде аномальна спека: синоптик дав прогноз на липень