RU  UA

У Сил оборони є три основні напрямки контрнаступу: яка зараз ситуація на фронті

Для українського контрнаступу на сьогодні можна виділити три основні напрямки, один із яких знаходиться на півдні країни і ще два на сході.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Сергій Грабський.

За його словами, це територія Запорізької області, а також район Великої Новосілки на Донеччині, де наразі тривають важкі бої, а противник намагається контратакувати українські підрозділи, які просунулися на південь від міста.

"Так само ми говоримо про район Оріхова, де ведуться бойові дії досить активні, тому що ми намагаємося просунутися на південь, витісняючи противника з тих територій, і противник так само туди перекидає досить серйозні ресурси задля того, уповільнити або затримати наступ українських збройних сил", - наголосив експерт.

Він також відзначив напрямок на Василівку, але наголосив, що це локація вже на березі колишнього Каховського водосховища, яка однак, є дуже важливим комунікаційним вузлом. Саме з неї можна продовжувати наступ як у напрямку Енергодару, так і на південь в сторону узбережжя Азовського моря.

Читайте також: Одна країна - дві думки: що в США говорять про контрнаступ ЗСУ

"Оці три напрямки можуть бути розглянуті як основні на сьогоднішній день. Звісно, існують і інші напрямки, де ведуться активні бойові дії, але по тим напрямкам, які я означив, просування наших військ має ключове значення", - зазначив Сергій Грабський.

Він також розповів про перспективи наступу на території, де пересохло водосховище. За словами Грабовського, через те, що після сходження води залишається мул, техніці дуже важко через нього пройти й закріпитися також буде складно. Саме тому, розглядати можливість проведення якихось активних дій щонайменше протягом наступного місяця буде дещо передчасно.

Окрім цього, військовий звернув увагу на щоденні зведення Генштабу України, де щодня пишуть про знищення до двох десятків артилерійських систем, зенітно-ракетних комплексів, завдання ударів по командних пунктах противника.

"Ця робота протяжна, можна сказати, нудна, але вона є необхідною задля того, щоб і уберегти наші ресурси, і нанести максимальне враження противнику. Ми фактично виграємо контрбатарейну боротьбу, знищуючи таку велику кількість артилерії противника", - резюмував Грабський, додавши, що противник, відчайдушно застосовуючи авіацію, намагається протистояти українському контрнаступу.

Раніше ми писали, що початковий етап контрнаступу вже триває.

  • Вас може зацікавити:

Україна може отримати сучасні танки від Ізраїлю: що відомо

Скільки Україна втратила західної техніки: розвідка Естонії назвала цифру

Ворог обстріляв Сумщину: нові дані про загиблих батька та сина