RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

СБУ затримала агента РФ, який готував удар "Кинджалів" по управлінню СБУ і оборонному заводу в Миколаєві, фото

Контррозвідка СБУ затримала чергового агента РФ, який допомагав підготувати ракетний удар окупантів по будівлях управління Служби безпеки та оборонного заводу у Миколаєві.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте також: СБУ "по гарячих слідах" затримала коригувальника ракетного удару РФ по Краматорську: фото і відео

Агент полював за точними координатами цих об’єктів, а також пропонував "ударити" по них російськими ракетами "Кинджал". Він також збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення інших підрозділів Сил оборони у прифронтових районах південного регіону та передавав агресору геолокації об’єктів цивільної інфраструктури.

У разі успішного виконання завдань спецслужба РФ обіцяла своєму агенту грошову винагороду. У ворожого агента вилучено гаджет із доказами його переписки з ФСБ.

За даними слідства, зловмисником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба дистанційно завербувала на початку повномасштабного вторгнення РФ.

У поле зору агресора він потрапив через поширення антиукраїнських коментарів у прокремлівських Телеграм-каналах та закликів нанести ракетний удар по військових об’єктах Миколаєва.

Затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану та закінчений замах у вчиненні пособництва на порушення законів та звичаїв війни. Зраднику обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Раніше ми розповідали про те, що російським окупантам категорично заборонили узгоджувати місця свого розташування з колаборантами з окупаційних адміністрацій.

Вас також може зацікавити:

Залишилися лише підрозділи Шойгу: як Пригожин своїм "путчем" зіграв на руку ЗСУ

ЗСУ стукають у двері: росіяни починають тікати з Криму

Росіяни бояться кожного шереху: що відбувається на лівобережжі Херсонщини