RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

ЗСУ стукають у двері: росіяни починають тікати з Криму

Рефат Чубаров про настрої в Криму після удару по Чонгару

Рефат Чубаров про настрої в Криму після удару по Чонгару "Не хочу їхати з Криму, тут так добре, по-домашньому" Фото: з відкритих джерел

Минулого тижня ЗСУ завдали удар по Чонгарському мосту, який розташований на адміністративному кордоні Криму та Херсонської області. Внаслідок атаки рух автотранспорту мостами було зупинено. Примітно, що саме через цей міст російські окупанти перевозили більшість боєприпасів та техніки на окуповані території материкової України. Які наслідки удару по Чонгарському мосту для окупантів та чи посилює це паніку серед "понаєхавших" у Криму - розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Нові маршрути, якими рухаються машини з окупованого Криму через окуповані території Запорізької та Херсонської областей до росії - набагато довші, вони йдуть такими манівцями. Потім вони вже виходять на трасу до окупованого Маріуполя, а звідти вже на територію росії.

Читайте: "Крим, ти спиш?" Що значить удар по Чонгарському мосту

Але логістика вкрай ускладнена. Йдеться не лише про якісь вантажівки з товарами чи продуктами, а й про те, що цією дорогою окупанти перекидали основні обсягти боєприпасів і техніку.

Удар по Чонгарському мосту вже впливає на настрої людей. Хто знає добре Крим, той знає, що за десятки кілометрів від Чонгара є велике місто Джанкой. Там за роки окупації побудували ціле містечко з багатоповерхівок, де розміщені родини військових, всіляких фсбшників – каральних органів. Тоді відкрито пояснювали, що це містечко будували для військовослужбовців. Наші люди повідомляють, що родини окупантів вже виїжджають з Криму. Вони не просто відчувають, а усвідомлюють, що вибухи вже під їхніми дверима. Це перше.

Дивіться: Окупанти "догралися" в евакуацію: на в'їзді до Криму утворився величезний затор

По-друге, люди теж все бачать. Вони усвідомлюють, що Збройні сили України зараз бʼють по логістиці та місцях, де накопичуються потужні склади боєприпасів. Скажімо, удари по Генічеському району, зокрема селу Рикове, де на території елеватора зберігали боєприпаси – днями склад було знищено. Тепер Чонгарський міст.

Всі розуміють, що якщо буде виведено з ладу міст через Керченську протоку, то Крим залишається в облозі, хоча й не повністю, оскільки залишається поромна переправа, на якій функціонують шість поромів. Вона була відновлена в цьому році – десь в квітні країна-агресор виділила 80 млн доларів, щоб відновити цю переправу. Тобто вони відчували, що в них будуть виникати питання з вʼїздом і виїздом з окупованого Криму. Люди усвідомлюють, що перекриваються всі підступи до Криму.

Масова паніка почнеться, коли буде завдано ударів по мосту через Керченську протоку. Я особисто очікую наступних дій з боку Збройних сил України саме в тому напрямку.

Читайте: Росіяни готуються до оборони у Криму: свіжі карти бойових дій

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців