RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні повернуть залізничний рейс до Європи, який закрили понад 10 років тому

У 2024-му році найбільший у Центральній Європі приватний залізничний перевізник, чеська компанія RegioJet планує в партнерстві з "Укрзалізницею", яка потрапила у скандал з жіночими вагонами, запустити рейси Київ – Берлін, а також Київ – Ганновер через Лейпциг і Дрезден.

Про це у розмові з Forbes повідомив власник RegioJet Радім Янчура.

За його словами, очікування щодо цього проєкту дуже оптимістичні, оскільки в Німеччину їздить набагато більше українців, ніж у Чехію.

Читайте також: "Укрзалізниця" запускає перші жіночі вагони: куди можна вирушити дівочою компанією

"Історично поїзд з Києва до Берліну курсував до 2012-го і був дуже успішним. Але німецька залізниця свого часу виставила комерційні умови, які збільшили вартість проїзду поїзда територією Німеччини. Це зробило маршрут збитковим, і рейс був закритий", - розповів бізнесмен.

Він зазначив, що у RegioJet інша бізнес-модель, ніж у державних операторів, тому сподівається на досягнення взаємовигідної угоди з "Укрзалізницею".

Тим більше, що УЗ не треба буде ділитися доходом з польською та німецькою залізницями, адже розподіл буде такий самий, як на маршруті до Праги.

Пасажиру достатньо буде для всієї подорожі лише одного квитка. "Укрзалізниця" перевозитиме своїми поїздами пасажирів до кордону та отримує за це дохід, а чеська компанія перехоплюватиме пасажирів на кордоні та везтиме їх далі, - пояснив логістику він.

Окрім того, RegioJet працює з "Укрзалізницею" над можливістю заїзду поїздів до станції Мостиська-2 у Львівській області. "Сподіваємося, вже в цьому році проєкт буде реалізований. Для цього необхідно добудувати пасажирську платформу та пішохідний міст. Ми готові побудувати це власним коштом", - розповів Радім Янчура.

Нагадаємо, що Укрзалізниця оновила мобільний застосунок та відкрила можливість мандрівникам одночасного оформлення квитка у зворотний бік, як бонус пропонуюючи знижку у 10% на квитки на швидкісні потяги Інтерсіті+.

  • Вас може зацікавити:

Бариги нікуди не зникли? "Укрзалізниця" оскандалилася з продажем квитків на потяг "Київ-Варшава"

Це не борщ: в "Укрзалізниці" назвали улюблену страву іноземних VIP-гостей

Що заборонено брати в потяг під час воєнного стану: названі предмети