У меню, яке пропонується у поїздах VIP-пасажирам, включаючи президентів та прем'єр-міністрів, входять лише страви української національної кухні.
Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів заступник директора "Укрзалізниці" Олександр Шевченко.
За його словами, у Державному агентстві з розвитку туризму з приводу організації харчування порадили залізничному перевізнику звернутися до відомого ресторатора та популяризатора української кухні Євгена Клопотенка.
Читайте також: Як приготувати хрумкі деруни з м'ясом без борошна: простий рецепт
"Він створив декілька варіантів меню, які пропонуються дипломатичним пасажирам. В меню виключно українські традиційні страви", - сказав Олександр Шевченко.
При цьому їжу високим гостям готують провідники: "Для того, щоб вони оволоділи кулінарним мистецтвом, Євген (Клопотенко) провів в депо Києва та Львова спеціальні тренінги з приготування і сервірування страв. Він же забезпечує повний набір потрібних продуктів. І провідник під час рейсу за покроковими інструкціями готує страви, належним чином їх оформлює і подає пасажирам".
Як з'ясувалося, найбільше іноземним гостям подобаються не вареники, не борщ, а сирники.
"Майже всі делегації на сніданок замовляють саме цю страву. За всю історію дипломатичних рейсів від сирників на сніданок відмовилася тільки одна делегація. У Клопотенка вони виходять дуже смачні, до них додається велика кількість різноманітних соусів. Всі лишаються задоволені", - резюмував Олександр Шевченко.
Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Байден у нашому поїзді пив чай із чебрецем, а Джонсон читав українські газети – топменеджер "Укрзалізниці"
- Вас також може зацікавити:
Тепер офіційно: український борщ внесли до Списку культурної спадщини ЮНЕСКО
Переговори можливі вже влітку: як Макрон за допомогою Китаю хоче "помирити" Україну та Росію
До Росії – без толерантності: як Борис Джонсон став уособленням надії для українців