RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Це не борщ: в "Укрзалізниці" назвали улюблену страву іноземних VIP-гостей

У меню, яке пропонується у поїздах VIP-пасажирам, включаючи президентів та прем'єр-міністрів, входять лише страви української національної кухні.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів заступник директора "Укрзалізниці" Олександр Шевченко.

За його словами, у Державному агентстві з розвитку туризму з приводу організації харчування порадили залізничному перевізнику звернутися до відомого ресторатора та популяризатора української кухні Євгена Клопотенка.

Читайте також: Як приготувати хрумкі деруни з м'ясом без борошна: простий рецепт

"Він створив декілька варіантів меню, які пропонуються дипломатичним пасажирам. В меню виключно українські традиційні страви", - сказав Олександр Шевченко.

При цьому їжу високим гостям готують провідники: "Для того, щоб вони оволоділи кулінарним мистецтвом, Євген (Клопотенко) провів в депо Києва та Львова спеціальні тренінги з приготування і сервірування страв. Він же забезпечує повний набір потрібних продуктів. І провідник під час рейсу за покроковими інструкціями готує страви, належним чином їх оформлює і подає пасажирам".

Як з'ясувалося, найбільше іноземним гостям подобаються не вареники, не борщ, а сирники.

"Майже всі делегації на сніданок замовляють саме цю страву. За всю історію дипломатичних рейсів від сирників на сніданок відмовилася тільки одна делегація. У Клопотенка вони виходять дуже смачні, до них додається велика кількість різноманітних соусів. Всі лишаються задоволені", - резюмував Олександр Шевченко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Байден у нашому поїзді пив чай із чебрецем, а Джонсон читав українські газети – топменеджер "Укрзалізниці"

  • Вас також може зацікавити:

Тепер офіційно: український борщ внесли до Списку культурної спадщини ЮНЕСКО

Переговори можливі вже влітку: як Макрон за допомогою Китаю хоче "помирити" Україну та Росію

До Росії – без толерантності: як Борис Джонсон став уособленням надії для українців