RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

"Укрзалізниця" втрапила в новий скандал: українку з 6-річним сином не пустили до жіночого купе

"Укрзалізниця" втрапила у черговий скандал, пов'язаний із нововведенням "жіночих купе" – до потягу не пустили жінку із шестирічним хлопчиком.

Про це невдоволена пасажирка написала на Facebook-сторінці.

"Поясніть. А якого бена я з сином 6 років не можу користуватись жіночим вагоном? Тобто, до 5 - ок, а далі вже міскузі, п@здуйте, пані, раз родили У хромосому? Всі жінки рівні, но мами дівчаток рівніші? До слова, той жахливий випадок, коли пасажирку ледь не зґвалтували й побили - вона була із сином у купе…", - написала жінка, додавши скріншот із правилами користування такими купе.

До слова, у повідомленні від "Укрзалізниці" чітко зазначено, що право подорожувати у жіночому купе мають, власне, жінки і діти до 5 років включно.

Читайте також: Скандал з домаганнями в потягах: в "Укрзалізниці" зробили заяву

Думки стосовно інциденту у коментарях розділилися. Багато хто підтримує жінку і не розуміє, чого хлопчика не пустили до вагону. Інші користувачі мережі вважають, що треба створити ще й сімейні купе.

"ок, це дуже малий "ліміт' але який тоді є інший варіант? можливо , сімейні купе? бо насправді якщо наприклад 14років син і 7 і мама. то як їм розсажуватись?", - пише жінка.

Ще хтось невдоволений недосконалістю нововведення, а інші пропонують розділити вагони на людей з дітьми та чайлфрі-людей.

Нагадаємо, жіночі купе створювалися із метою вберегти жінок від насилля у потягах. Продаж квитків на жіночі купе буде доступний лише через мобільний додаток Укрзалізниці і вони позначаються спеціальним маркуванням. Вартість проїзду залишається такою ж, як і для звичайних купе, проте кількість квитків на одне замовлення обмежена чотирма.

Жіночі купе тестують за такими напрямками:

  • №41 Дніпро – Трускавець;
  • №81 Київ – Ужгород;
  • №15 Харків – Ясіня;
  • №75 Київ – Кривий Ріг.

Раніше ми писали, що Укрзалізниця оновила мобільний застосунок та відкрила можливість мандрівникам одночасного оформлення квитка у зворотний бік, як бонус, пропонуюючи знижку у 10% на квитки на швидкісні потяги Інтерсіті+.

  • Вас також може зацікавити:

Бариги нікуди не зникли? "Укрзалізниця" оскандалилася з продажем квитків на потяг "Київ-Варшава"

Це не борщ: в "Укрзалізниці" назвали улюблену страву іноземних VIP-гостей

Що заборонено брати в потяг під час воєнного стану: названі предмети