RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Meta запустила соцмережу-"вбивцю" Twitter: Threads вже почав банити за дописи про Росію і війну

Американська компанія Meta Platforms, якій належать Facebook, Instagram, WhatsApp та деякі інші продукти, випустила у світ нову соціальну мережу Threads як конкурента сервісу мікроблогів Twitter, яким володіє інженер-мільярдер Ілон Маск, але як і fb, цей застосунок також не дуже полюбляє "мову ворожнечі" й вже почав видаляти негативні дописи про війну.

Про це пише "Апостроф".

Читайте: Нова назва Facebook розсмішила єврейську громаду: що Meta означає на івриті

Керівник Meta Марк Цукерберг заявив, що після запуску платформи її вже завантажили 30 мільйонів разів.

Утім, його кінцева мінімальна мета - мільярд користувачів.

Сам Цукерберг презентував новий доробок як "дружнього" конкурента твіттера й вважає що "товариська атмосфера" стане ключем до успіху нової соцмережі.

Для входу у застосунок Threads, який на вигляд та за функціоналом схожий на Twitter, потрібен обліковий запис в Instagram. При цьому дітище Цукерберга дозволяє публікувати повідомлення до 500 символів, у той час як "пташка" обмежена 280 символами.

Meta назвала нову платформу "початковою версією" із запланованим додатковим функціоналом, зокрема, з можливістю взаємодії в інших соцмережах.

"Наше бачення Threads полягає в тому, щоб взяти те, що Instagram робить найкраще, і розширити це до текстових повідомлень", — заявили в компанії перед запуском. Принаймні, "нитки", а саме так перекладається з англійської "threads", дозволяють ділитися не тільки 10 фото в одному дописі, а й відео, поки що тривалістю до п'яти хвилин. До речі, у Twitter ліміт на завантаження зображень становить лише 4 шт.

Але у Threads немає "хештегів", які дозволяють користувачам шукати фрази або тексти.

Threads доступний для завантаження у більш ніж 100 країнах світу, включаючи Україну, але Євросоюз не було включено до запуску продукту, оскільки Закон ЄС про цифрові ринки забороняє компаніям поєднувати особисті дані користувачів на різних платформах, як у випадку Threads й Instagram.

Водночас "дослідницьким шляхом" було встановлено, що Threads наслідує принципи Фейсбуку та Інстаграму, якщо справа стосується війни та громадян країни-агресора. Про це повідомив активіст Сергій Стеренко, який поскаржився, що соцмережа вже встигла "знищити" його допис про росіян.

Він зауважив, що видалив цей додаток.

Нагадаємо, одразу після початку повномасштабного вторгнення Україна просила Марка Цукерберга заблокувати Facebook та Instagram у Росії.

  • Вас може зацікавити:

Instagram перетворюється у Telegram? Цукерберг підготував "революційне" оновлення

Компанія Цукерберга створила нейромережу Make-A-Video, яка перетворює текст на відео

Публікації у порядку хронології: Facebook додав функцію Feeds