Лайм

Нова назва Facebook розсмішила єврейську громаду: що Meta означає на івриті

В Ізраїлі засміяли перейменування компанії Марка Цукерберга

Марк Цукерберг оголосив, що компанія Facebook у рамках ребрендингу змінить назву на Meta, і ця новина розвеселила мешканців Ізраїлю. Виявилося, що слово Meta на івриті означає "мертва" або "померла", і це не надто підходить для компанії, яка виплутується з чергового скандалу.

Фото: Facebook

Безліч людей у Twitter жартують із невдалої назви, супроводжуючи свої публікації хештегом #FacebookDead (#ФейсбукПомер).

"Єврейська громада довгі роки висміюватиме цю назву", - пишуть користувачі мережі. - "Дякую за те, що надали всім, хто говорить на івриті, привід для сміху".

Втім, носії інших мов також вставили свої п'ять копійок.

"Мета означає любов і прощення на мові палі, згідно буддизму", - зазначив один із користувачів.

Нагадаємо, що злиті документи Facebook Files розкрили неприємну правду про методи роботи соціальної мережі, включаючи підтримку державної цензури у В'єтнамі, популяризацію конспірологічних груп через алгоритми, заохочення провокаційного контенту та відсутність модерації у деяких країнах.

Марк Цукерберг вирішив влаштувати ребрендинг, оскільки не хоче, щоб вся компанія асоціювалася із соцмережею, яка й надалі називатиметься Facebook.

  • Після нещодавнього масштабного збою соцмережі журнал TIME випустив номер із креативною обкладинкою, яка пропонує видалити Facebook.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil