RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Передача Угорщини військовополонених із Закарпаття: РПЦ та розвідка РФ запустили спецоперацію

Служба зовнішньої розвідки РФ спільно з Російською православною церквою запустили спеціальну інформаційно-психологічну операцію, передавши Будапешту 11 українських військовополонених із Закарпаття.

Про це пише Інститут досліджень глобальних загроз і демократії Роберта Ленсінга.

Очікується, що історія з передачею українських військовополонених із Закарпаття має покращити у регіоні імідж країни, який значною мірою постраждав внаслідок підтримки Росії урядом Віктора Орбана та блокуванням рішень Євросоюзу та НАТО на підтримку України.

Читайте: Уряд Угорщини в "миротворчому" ролику зобразив Крим частиною Росії: відео

Участь у цьому РПЦ, як зазначається, також має покращити її становище у західних регіонах України, де її філія "УПЦ" потрапила під заборону як загрозу національній безпеці.

"Процес передачі військовополонених в Україну має всі ознаки активної інформаційно-психологічної операції, оскільки Будапешт зараз готує прес-конференцію за їхньою участю, де обговорюватимуться питання мобілізації, служби в армії та перебування у полоні", — йдеться у публікації.

Основна мета цього заходу полягає в тому, щоб скомпрометувати військове командування і політичних лідерів України, а також критикувати загальну мобілізацію в країні.

"Обговорення цих питань на заході, зрештою, підтвердить, що ці дії є частиною витонченої розвідувальної операції Росії", - пишуть автори, які вважають, що дана ІПСО підтримує і територіальні претензії Угорщини на закарпатський регіон України.

"Це опосередковано підтверджує припущення про те, що перед масштабним вторгненням Росії в Україну в лютому 2022 року Будапешт міг отримати від Кремля гарантії про передачу регіону Угорщині", - йдеться у публікації.

Також цим можна пояснити той факт, що 23 лютого 2022 року Угорщина перекинула колони військової техніки до кордону з Україною.

"Таким чином, по суті, Будапешт може бути зацікавлений у перемозі Росії над Україною, оскільки це дало б уряду Орбана можливість на територіальну експансію та, як наслідок, підвищення його популярності серед націоналістично налаштованих виборців", - резюмується у статті.

Нагадаємо, що глава МЗС Словаччини Растислав Качер послав угорського прем'єра Віктора Орбана слідом за російським кораблем.

Вас може зацікавити:

Мета - "розгойдування Закарпаття": російська пропаганда запускає в мережі нову кампанію

"Професор з окопа" відповів на фейки Росії про мобілізацію угорців на Закарпатті

Чому угорська влада дискредитує мобілізацію в Україні: коментар експерта