RU  UA

ЗСУ зайняли важливий плацдарм, звільнення Бахмуту – питання часу: яка ситуація на фронті

Сили оборони України зуміли зайняти важливі висоти в районі Бахмута в ході контрнаступальних дій - російські окупанти зазнають величезних втрат.

Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив майор запасу ЗСУ, ветеран війни Олексій Гетьман.

За словами офіцера, Бахмут уже виконав свою фронтову місію, там знищено велику кількість російських військовослужбовців.

Читайте також: Окупанти вже не можуть відновити втрати: що відбувається на південному рубежі

Збройні сили України зайняли висоти в районі села Клищіївка, за 5 км від Бахмута.

Із загальної кількості знищених російських окупантів щонайменше 20 тисяч становлять вагнерівці.

"Наразі тривають бойові дії, але ми зазнаємо втрат у 8-10 разів менше, ніж ворог, і продовжуємо знекровлювати збройні сили окупанта навколо Бахмута", - зазначив Гетьман.

Як зазначив офіцер, ЗСУ врешті-решт повністю оточать місто - це буде не лише військовий успіх, а й військово-політичний успіх.

"Для Росії Бахмут став таким самим сакральним місцем, як і Крим. Окупанти казали, що, захопивши Бахмут, вони зможуть рухатися далі. Що це буде чи не переломний момент у війні. Але плани ворога змінилися – якщо спочатку місто розглядалося як плацдарм для наступу, потім – вже самодостатня річ. Захопили, і слава Богу", - наголосив майор.

Окупанти витратили щонайменше 10 місяців захоплення Бахмута, але вони будуть змушені відійти. У свою чергу російська пропаганда піднесе це як черговий "жест доброї волі".

исоти навколо Кліщіївки, на південь від Бахмута - це плацдарм вже для наших військ. З висот розташування ворога чудово проглядається, можна завдавати артилерійських та мінометних ударів без використання розвідувальних безпілотників", - резюмував офіцер.

Раніше ми повідомляли, що бійці другої роти 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ ЗСУ взяли в полон п'ятьох росіян, яких кинули на поле бою власні командири.

  • Вас може зацікавити:

"Далі буде ще гірше": Буданов закликав російських окупантів здаватися в полон Україні. Відео

"Доброго вечора, ми з України": українські захисники взяли в полон групу окупантів. Відео

ЗСУ беруть в полон "ізящно": штурмовики показали окупанта, захопленого під Бахмутом. Відео