RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

21 вересня

Всі новини

ЗСУ завдали 7 ударів по місцях скупчення противника: зведення за 8 липня

Станом на 8 липня, 500-ту добу повномасштабного російського вторгнення, українська авіація завдала сім ударів по районах зосередження російських окупантів. Протягом доби відбулось 25 боїв на чотирьох напрямках: Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському.

Про це йдеться у вечірньому звіті Генштабу ЗСУ за 8 липня.

Читайте також: "Москва", "Саратов" та острів Зміїний: як українські ВМС демілітаризують російський флот

Обстріли України російськими військовими

"Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - протягом доби відбулось понад 25 бойових зіткнень", - зазначається у повідомленні.

Окупанти 8 липня вдарили зенітними керованими ракетами із ЗРК по Україні. Українські сили ППО знищили п'ять ударних безпілотників "Shahed", частина з них влучила у промислові об’єкти та інфраструктуру у Дніпропетровській та Кіровоградській області.

Крім того, загарбники завдали 34 авіаційних удари та 42 з РСЗВ. Внаслідок обстрілу Лиману вісім місцевих жителів загинули та ще 13 постраждали.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін. Не зафіксовано ознак формування наступальних угруповань.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти завдали авіаційного удару в районі Вовківки Сумщини, здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів, у тому числі:

  • Карповичі Чернігівщини;
  • Зноб-Новгородське, Білопілля Сумщини;
  • Гатище, Вовчанськ, Варварівка Харківщини.

На Куп’янському напрямку рашисти завдали авіаудару біля Новоєгорівки Луганщини, а також спробували наступати в районах Берестовогт, Новоселівського та Стельмахівки. ЗСУ відбили всі атаки противника. Водночас від артилерійських і мінометних обстрілів постраждали: Фиголівка, Куп’янськ, Кислівка та Кам’янка на Харківщині.

На Лиманському напрямку 8 липня російська армія штурмувала позиції ЗСУ у районі Веселогт Донеччини, але безуспішно. Від авіаційних ударів потерпали Невський Луганщини та Спірне Донеччини. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед яких:

  • Невське, Білогорівка Луганщини;
  • Верхньокам’янське і Веселе Донеччини.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Дружківки та Білої Гори. Також постраждали від артилерійських обстрілів понад 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське Донеччини.

На Авдіївському напрямку окупанти наступали в районах Новокалинового, Степового, Первомайського та Невельського, але безуспішно. Завдано авіаційного удару по Авдіївці. Також рашисти здійснили артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, серед яких: Керамік, Авдіївка, Первомайське та Семенівка Донеччини.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ відбили всі атаки противника в районі Мар’їнки. Водночас російська армія завдала авіаційних ударів в районі Красногорівки та Новомихайлівки Донеччини та обстріляла Георгіївку, Єлизаветівку, Красногорівку, Олександропіль, Мар'їнку та Катеринівку.

На Шахтарському напрямку загарбники наступали в районі Благодатного Донеччини, але безуспішно. У зазначеному районі ворог завдав авіаційного удару. Також загарбники обстріляли понад 10 населених пунктів, у тому числі Новомихайлівку, Вугледар, Золоту Ниву та Шахтарське Донеччини.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують зосереджувати свої основні зусилля на недопущенні подальшого просування ЗСУ. Вони завдали авіаційного удару в районі Козацького Херсонщини та здійснили артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, зокрема:

  • Новодарівка, Левадне, Малинівка, Гуляйполе Запорізької області;
  • Гаврилівка, Антонівка, Золота Балка Херсонщини, Херсон;
  • Іванівка та Очаків Миколаївщини.

ЗСУ

Українські захисники продовжують контрнаступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, а також здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Українська авіація завдала сім ударів по районах зосередження рашистів. Також підрозділи ракетних військ та артилерії протягом 8 липня уразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів, три засоби протиповітряної оборони та дві станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Раніше ми писали, що вранці 8 липня росіяни вдарили по Лиману, є багато загиблих.

  • Вас може зацікавити:

Готуються до боїв за півострові? Окупанти активізувалися у Криму

Bradley, ракети для HIMARS і багато іншого: США оголосила зміст нового пакету військової допомоги Україні

Куди може дістати далекобійна ракета Storm Shadow: карта з радіусом ураження