RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Куди може дістати далекобійна ракета Storm Shadow: карта з радіусом ураження

Ракети Storm Shadow, які передала Україні Великобританія, можуть дістатися південного берегу Криму та керченського мосту.

Про технічні особливості ракет розповідає "Апостроф".

Приблизний радіус ураження британських ракет Storm Shadow становить до 290 км. Вага ракети - близько 1,3 тонни. Максимальний діаметр корпусу - 48 см, розмах крила - 3 м.

Читайте також: Захід посилює українську ППО: яка зброя зможе прикрити ЗСУ під час контрнаступу

Storm Shadow – це крилата ракета великої дальності зі стелс-можливостями (невидимість для радарів), розроблена спільно Великою Британією та Францією. Зазвичай запускається з повітря. Вона має дальність стрільби понад 250 км, або 155 миль, це трохи менше 185-мильної дальності американських армійських тактичних ракетних систем класу "земля-земля", або ATACMS.

За інформацією CNN, у Storm Shadow достатньо дальності, щоб завдати удару вглиб території, що утримується Росією, на сході України. Західний чиновник повідомив CNN, що Велика Британія отримала від уряду України запевнення, що ці ракети будуть використовуватися тільки на суверенній території України, а не на території Росії.

Storm Shadow створені на основі розробленої у Франції крилатої протиракети Apache, однак замість суббоєприпасів несуть боєголовку BROACH. Вона має початковий проникаючий заряд для руйнування грунту або проникнення в бункер, а також детонатор зі змінною затримкою для управління детонацією основної боєголовки.

Ймовірні цілі ракет - командні пункти, пункти управління та зв'язку; аеродроми; порти та електростанції; місця структурного обслуговування літаків, сховища боєприпасів; надводні кораблі та підводні човни в порту; мости та інші стратегічні об'єкти високої цінності.

Раніше ми писали про те, що знайдені біля польського Бидгоща уламки ракети виявилися частинами російської Х-55.

Вас може зацікавити:

В НАТО зробили заяву про контрнаступ ЗСУ і можливості окупантів

Не тільки ЗРК "Куб": що ще можуть отримати ЗСУ від Чехії

Ліки від "Кинджалів" та "Іскандерів": як Україна закриє небо