RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Залягти на дно" у Вінниці: СБУ затримала розвідника окупантів

У Вінниці, де раніше затримали агента ФСБ РФ, який готував ракетний удар по місту, контррозвідники вийшли на колишнього бойовика терористичної організації "ДНР".

Про це інформує прес-центр СБ України.

Читайте: СБУ затримала коригувальника ракетного удару РФ по піцерії у Краматорську

Зазначається, що ще до початку повномасштабного вторгнення Росії мешканець Донеччини, який спочатку в 2014 році вступив до лав "розвідувальної роти" угруповання "Восток" 1 АК ЗС РФ та брав активну участь у захопленні адміністративних будівель та ключових об’єктів критичної інфраструктури у Горлівці, вирішив залишити ряди окупантів та переїхав до Вінниці.

У обласному центрі чоловік намагався переховуватись від правосуддя, але співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали біля будинку, де він тимчасово проживав.

У зловмисника вилучено телефон, в якому він зберігав власні фото з бойових дій проти сил антитерористичної операції у Донецькій області.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Терористу загрожує до 15 років тюрми.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ заарештувала голову Звенигородського районного суду Черкаської області, яка заперечувала збройну агресію Росії та виправдовувала воєнні злочини окупантів.

  • Вас може зацікавити:

СБУ затримала агента РФ, який готував удар "Кинджалів" по управлінню СБУ і оборонному заводу в Миколаєві, фото

СБУ затримала інформатора ГРУ: наводив ракети на бази з "Леопардами" та "Бредлі". Фото

СБУ затримала ексдепутата-комуніста з Запоріжжя, який коригував удари РФ по Україні. Фото