RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Героїзував Кадирова та закликав до захоплення України: клірику УПЦ МП оголошено підозру

Нещодавно СБУ порушила справу за звинуваченням у колабораціонізмі священика УПЦ МП з Бородянки, а в Черкасах клірик тієї ж "церкви" отримав підозру.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

Житель Черкас, який паралельно є служителем Московського патріархату, у спілкуванні з парафіянами та своїми знайомими неодноразово вихваляв найвище військово-політичне керівництво Росії та особисто Путіна.

Читайте також: У Київській області священик УПЦ МП "зустрів" вогнегасником під час передачі храму ПЦУ, фото та відео

Крім того, клірик героїзував Рамзана Кадирова, виправдовував злочини окупантів, а також закликав до окупації України та відновлення Радянського Союзу.

Під час обшуку у нього знайшли комп'ютерну техніку з матеріалами ворожої пропаганди, а також зброю та заборонену символіку (комуністичну та нацистську).

Затриманому повідомили про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників). Йому може загрожувати до 8 років ув'язнення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ заарештувала голову Звенигородського районного суду Черкаської області, яка заперечувала збройну агресію Росії та виправдовувала військові злочини рашистів.

  • Вас може зацікавити:

Вдарив активіста в голову: "тітушок" УПЦ МП затримали у Києві, відео

"Руський мір" головного мозку: у столиці затримали водія Києво–Печерської лаври

Попався на місці злочину: затримано священика УПЦ МП за зйомку техніки ЗСУ