RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Допомагав окупантам у Бородянці: СБУ порушила справу проти священика УПЦ МП

Служба безпеки України, після затримання агента, який готував удар "Кинджалів" по Миколаєву, розслідує факти колабораційної діяльності настоятеля храму УПЦ (МП) у селищі Бородянка Віктора Талька.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Читайте також: Закликав до геноциду українців: СБУ повідомила про підозру одіозного російського пропагандиста

"Наразі перевіряються дані про можливе сприяння рашистам у примусовому вивезенні до Білорусі майже 100 мешканців Київщини під час тимчасової окупації регіону. Крім того, співробітники СБУ розслідують обставини функціонування російської катівні на території храму, яким опікувався Талько", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за попередньою версією слідства клірик запропонував окупантам використовувати підвальне приміщення храму для утримання учасників спротиву. Задокументовано, що лише з 29 по 31 березня 2022 року окупанти утримували там трьох українських волонтерів, які привезли гуманітарну допомогу для місцевих жителів. Також Служба безпеки ініціювала лінгвістичну експертизу для перевірки публічних закликів протоієрея щодо підтримки російських загарбників у війні проти України.

"У рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), триває розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину. За результатами досудового розслідування вирішуватиметься питання повідомлення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 5 років в'язниці ”, - додали у пресслужбі.

"Апостроф" повідомляв, що СБУ заарештувала голову Звенигородського районного суду Черкаської області, яка заперечувала збройну агресію Росії та виправдовувала воєнні злочини рашистів.

Вас також може зацікавити:

Допомагав знімати фейкові відео про українських бранців: Шарій отримав нову підозру в Україні

"Україну не люблю, а Росію – так": відео скандалу в Херсоні під час видачі гуманітарки

СБУ затримала коригувальника ракетного удару РФ по піцерії у Краматорську