RU  UA

Майже всі оборонні підприємства вражено ударами РФ: названо головні пріоритети галузі

Україні треба робити техніку не гірше, ніж та, яка сьогодні є на озброєнні ЗСУ. Також нам потрібно розвивати виробництво БПЛА, які необхідні для задоволення поточних потреб армії.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець.

Читайте також: Новим головою "Укроборонпрому" стане 31-річний ексдиректор бронетанкового заводу - ЗМІ

Він розповів про те, що оборонна індустрія в Україні намагається реформуватися, а критерієм ефективності є збільшення виробництва та ремонту зброї. Це те, чого намагається досягти Мінстратегпром.

"Два роки до російського вторгнення Юрій Гусєв намагався перетворити Укроборонпром на акціонерне товариство. Проте відповідне рішення з'явилося лише нещодавно. Зараз багато оборонних компаній хочуть створювати спільні підприємства в Україні. Раніше це було важко зробити через те, що Укроборонпром не був акціонований. Тепер ця перешкода знята, так що з'явилася можливість створення спільного підприємства з Рейнметал, яке зможе випускати танки, а також в Україну нещодавно приїжджали представники фірми Баєр систем, що виробляє ряд високотехнологічних видів зброї від засобів РЕБ до БМП, і в перспективі можуть бути створені багато інших спільних підприємств", - розповів експерт.

Він нагадав про те, що Укроборонпром включає 110 підприємств і практично кожне з них було вражене ракетними ударами. Таким чином оборонна промисловість зазнала величезних збитків. І відновлювати виробництва потрібно вже у співпраці із західними фірмами.

"Також ми переконалися в тому, що західна техніка досконаліша за радянські та українські зразки. Тому зараз наше завдання робити техніку не гірше, ніж та, яка сьогодні є на озброєнні ЗСУ. Також нам потрібно розвивати виробництво БПЛА, необхідні для задоволення поточних потреб армії . У ході бойових дій військова промисловість працюватиме в ручному режимі. Це дозволило вже розгорнути виробництво боєприпасів. Також йде робота над ракетним комплексом Грім, яка раніше йшла дуже повільно. Є надія, що зараз вона прискориться", - продовжує він.

За словами Згурца, в Україні зараз важливим є збільшення виробництва боєприпасів.

"Раніше, коли Камишин хотів його розширити, він зіткнувся з тим, що міноборони робить ставку на постачання з-за кордону, а закуповувати боєприпаси вітчизняного виробництва відмовляється. Є надія, що зараз вдасться досягти більших успіхів та збільшити замовлення українських боєприпасів", - розповів про пріоритети військовий експерт.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що турецька компанія Baykar вже отримала всі необхідні ліцензії від Туреччини на повне виробництво на території України безпілотників Bayraktar TB2 та Akinci. Завод може розпочати роботу, орієнтовно, до 2025 року.

Вас також може зацікавити:

Зеленський звільнив директора "Укроборонпрому": у чому причина і хто призначений новим

Реформувати не можна залишити: чому Укроборонпрому дали нову назву

Чекали ще до війни: куди мав летіти Ан-225 "Мрія"