RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

На п’яти напрямках тривають важкі бої, окупанти насильно вивозять людей до РФ з Херсонщини - Генштаб

Російські окупанти протягом доби, 13 липня, продовжили завдавати ударів по території України. Цього разу застосували дві крилаті ракети "Калібр", одну балістичну ракету “Іскандер-М” та 20 дронів "Shahed-136/131".

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Змушують ЗСУ перекидати резерви: ворог зосередив сили на двох напрямках

Українські сили знищили дві крилаті ракети "Калібр" та всі 20 дронів.

Як зазначається, за добу Росія завдала 46 авіаударів та близько 40 обстрілів з РСЗВ по позиціях військ ЗСУ та населених пунктах. Є постраждали серед мирних, зокрема - діти. Знову поруйновано житлові будинки та іншу цивільну та адміністративну інфраструктуру.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів залишається високою.

Ситуація на фронті

Волинський та Поліський напрямки: оперативна обстановка стабільна, ознак формування наступальних угруповань не фіксують.

Сіверський та Слобожанський напрямки: авіаудару завдано по районах Ветеринарного Харківської області; мінометних та артилерійських обстрілів завдано по близько 15 н. п., серед них Камінь Чернігівської області; Покровка, Рясне Сумської області та Муравське, Олійникове, Різникове, Бологівка Харківської області.

Куп’янський напрямок: ЗСУ тримають оборону. Завдано противником артилерійських і мінометних обстрілів по населених пунктах: Строївка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ Харківської області. Ворог завдав авіаудару в районі Кислівки.

Лиманський напрямок: росіяни вели безуспішні наступальні дії східніше Невського. Завдали авіаударів в районах н. п. районах Невського і Білогорівки Луганської області.

Бахмутський напрямок: ЗСУ відбили атаки в районі Берхівки. Від ворожих артобстрілів постраждали понад 15 н. п., зокрема, Васюківка, Часів Яр, Олександро-Шультине, Диліївка та Північне Донецької області.

Авдіївський напрямок: росіяни завдали авіаудару в районі Авдіївки. Противник здійснив артобстріли більше 10 населених пунктів, зокрема це Бердичі, Степове, Авдіївка Донецької області.

Мар’їнський напрямок: ЗСУ стримують наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. Ворог здійснив обстріли понад 10 н. п., серед них Красногорівка, Мар’їнка та Георгіївка Донеччина.

Шахтарський напрямок: противник вів безуспішний наступ у районі Макарівки Донецької області. Здійснили обстріли понад 10 н. п., зокрема Парасковіївка, Новомихайлівка, Новоукраїнка, Сторожеве, Благодатне та Макарівка Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки: завдали авіаударів в районах Приютного Запорізької області та Козацького - Херсонської. Здійснив артобстріли понад 20 н. п., серед них Новодарівка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Оріхів Запорізької області; Золота Балка, Михайлівка, Антонівка, Чорнобаївка, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

"Російські окупанти продовжують застосовувати практику штучного переселення та насильницької асиміляції українців на тимчасово захоплених територіях України. Так, у Генічеському районі Херсонської області окупанти розпочали примусове виселення до Росії українських громадян, які до цього часу не отримали або відмовились від отримання російського громадянства, зокрема і сімей з дітьми та осіб похилого віку. Їх місця проживання окупанти заселяють, зазвичай, представниками національних меншин із малозабезпечених верств населення РФ", - йдеться у зведенні Генштабу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські війська перейшли до середини "більш широкого" контрнаступу на кількох фронтах.

  • Вас також може зацікавити:

Демілітаризація РФ йде за планом: Генштаб оновив втрати окупантів у війні

ЗСУ зайняли важливий плацдарм, звільнення Бахмута – питання часу: яка ситуація на фронті

Війну можна закінчити за кілька місяців: в Україні назвали, що потрібно ЗСУ для перемоги