RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

В Бахмуті згорів дерев'яний храм, побудований понад 200 років назад: фото

У Бахмуті, за який точаться запеклі бої, згорів Свято-Миколаївський храм XVIII ст.: окупанти опублікували фото, як там горить купол.

Про цю подію повідомило "Вільне радіо".

Читайте також: На Київщині священик УПЦ МП "зустрів" вогнегасником під час передачі храму ПЦУ, фото і відео

Повідомляється, що увечері 11 липня 2023 року в окупаційних джерелах з’явилась світлина, де показали Свято-Миколаївський храм в Бахмуті з куполом, що палає.

За спостереженнями настоятеля храму протоієрея Сергія Дворянова, церкві вдалося пережити найзапекліші бої з російськими загарбниками у місті, і релігійна споруда залишалась цілою. Тобто світлина з пожежею дійсно свіжа.

Під час повномасштабного вторгнення священники сховали все цінне, щоб вберегти від пожеж. Втім не відомо чи не забрали речі мародери.

Припущення, що Свято-Миколаївський Храм згорів вщент має високу ймовірність, оскільки пожежа у дерев’яному храмі у літній день швидко розповсюджується. Проте у місті немає рятувальників, які могли б загасити пожежу.

Храм знаходиться у східній частині Бахмута, відомій місцевим як "Забахмутка". Храм побудували 1797 році й він дерев’яний. Згадка про цей храм є в “Описі міста Бахмута та його повіту”, датованому 1798 роком. В опорному плані храм — це місцева пам’ятка. До охоронної зони храму належить не тільки будівля церкви, а й огорожа навколо неї.

Як ми розповідали, СБУ розслідує факти колабораційної діяльності настоятеля храму УПЦ (МП) у селищі Бородянка Віктора Талька.

Вас може зацікавити:

Вдарив активіста в голову: "титушок" УПЦ МП затримали у Києві, відео

"Російський світ" головного мозку: у столиці затримали водія Києво-Печерської лаври

Потрапив на місці злочину: затримано священника УПЦ МП за зйомку техніки ЗСУ