RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Маскування не допомогло: бійці СБУ підбили сучасний танк вартістю понад 2 млн доларів

Військові контррозвідники знищили замаскований російський танк Т-90М, який є найдорожчим танком у арсеналі агресора, а також багато іншої ворожої техніки.

Про це інформує прес-центр СБ України.

Читайте: Спробував втекти, але не вдалося: ЗСУ підбили танк Т-90М, відео

Під час контрнаступу військові контррозвідники СБУ "відмінусували" 3 танки, у тому числі Т-90М та Т-90, 4 бойові машини піхоти та 3 бронетранспортери, МТЛБ, зенітну установку, спостережний комплекс "Муром", протитанкову гармату, 17 одиниць автомобільної техніки та 2 склади боєприпасів, 3 одиниці інженерної техніки, 2 БПЛА, розрахунок FPV-дронів та інше.

Повідомляється, що загалом з початку 2023 року оперативно-бойовими групами військової контррозвідки завдано вогневі удари та знищено та виведено з ладу 76 одиниць важкого озброєння, зокрема 28 танків.

Зазначимо, що модернізований російський танк Т-90М "Прорив" з багатошаровим бронюванням має багатоканальний приціл із тепловізійним, телевізійним, візирним та далекомірним каналами та каналом управління ракетою, який готовий до бою у режимі "24/7". Машина має систему активного захисту з аерозольними гранатами, які ховають танк від систем наведення за хмарою диму.

Танк, вартість якого становить від 2,5 млн доларів до 4,3 млн, залежно від комплектації, озброєний системою управління вогнем "Калина", 125 мм танковою гарматою, керованою ракетою 9М119М, що може вражати броньовану техніку та гелікоптери. Для боротьби з гранатометниками танк оснащений уламково-фугасними снарядами дистанційного підриву, які "летять" до 5 км.

Нагадаємо, навесні минулого року на околицях населеного пункту Старий Салтів Харківської області українські бійці в ході бою знищили розрекламований російський танк Т-90М "Прорив".

Вас може зацікавити:

Єдине, що у них є з нового: ЗСУ затрофеїли новітній російський танк, відео

"Полювання було славне": ССО показали ефектні кадри підриву техніки ворога

Ах, який був "Володимир": закарпатська бригада знищила розпіарений російський танк, фото