RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатись в разі порушень прав

В усіх куточках України відбувається перевірка роботи Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Про це повідомив перший заступник голови Міноборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк в Telegram.

Читайте також: Літня мобілізація студентів: кому можуть вручити повістку у липні

Він зауважив, що в регіонах працюють відповідні робочі групи від оборонного відомства. Це відбувається відповідно до завдання, поставленого українським президентом.

"В окремих заходах перевірки беру безпосередню участь. Всі повинні розуміти, що для України сьогодні питання військового обов’язку і військової служби, мобілізації, соціального захисту воїнів - надзвичайно важливі. Відтак, ретельно та виважено перевіряємо якість виконання центрами комплектування своїх функцій, усуваємо проблемні моменти, аналізуємо звернення громадян", - зазначив посадовець.

Водночас із представниками Міноборони ТЦК та СП перевіряють правоохоронні органи з метою виявлення зловживань. За всіма випадками будуть проведені розслідування. Відповідальність - найсуворіша, як того вимагає закон, додав він.

Військовий посадовець закликав громадян, які стикалися з проблемами у взаємодії з уповноваженими особами ТЦК та СП, звертатися за номером телефону:

  • 0 800 31 01 79;

або писати онлайн:

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що Володимир Зеленський підписав закон про відстрочку від мобілізації.

  • Вас може зацікавити:

База розшуку ухилянтів: адвокат пояснив, як це працює

Деяким категоріям мобілізованих дозволять служити за місцем проживання: хто в переліку

Чи можна забороняти чоловікам госпіталізацію без довідки від військкомату: пояснення юриста