RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Пільги на навчання для полонених та їхніх дітей: що потрібно знати під час вступу до ВНЗ і не тільки

В Україні набули чинності зміни до Закону щодо надання державної цільової підтримки у сфері освіти. Тепер колишні полонені та їхні діти мають право на пільги для здобуття освіти в училищах, коледжах та вищих навчальних закладах.

Про це повідомляє Освіта.

Читайте також: Український газ, "зелена енергетика" та відновлення енергооб'єктів: у Раді розповіли, як готують країну до зими

Зокрема, українці та їхні діти, які були в полоні, можуть отримати від держави повну або часткову оплату на навчання. Також для них передбачено пільгові довгострокові кредити для здобуття освіти.

Крім того, звільнені з полону українці та їхні діти матимуть право на соціальну стипендію, безплатне проживання у гуртожитку, забезпечення підручниками, безплатний доступ до інтернету та систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Верховна Рада України затвердила у другому читанні законопроект, яким удосконалюється механізм надання дозволу на імміграцію, а також посилюються заходи протидії нелегальній міграції та фіктивним шлюбам.

Вас також може зацікавити:

"Електронні" сигарети та горілка: чи врятує QR-код від підробок

Рекомендую підготуватися українцям до непростої осені та зими – голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус

Частині українці хочуть заборонити продаж квартир та авто: кого можуть торкнутися зміни