RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Експолітв'язень Володимир Балух розповів про побиття його поліцією в Києві: фото

16 липня у Києві побили колишнього російського політв'язня Володимира Балуха, звільненого 7 вересня 2019 року у рамках обміну з РФ.

Про це він повідомив у соцмережі Facebook.

Читайте також: Чи можна штрафувати за відсутність аптечки в авто та які є винятки

За словами Балуха, його побили у поліції під час складання протоколу про порушення правил дорожнього руху.

Конфліктна ситуація виникла через ускладнену "архітектурними" рішеннями розв‘язку автомобільного руху, де замість синхронізувати роботу світлофора, додавши зелену стрілку "рух ліворуч дозволено", - встановили знак "рух тільки прямо", пояснив він.

"Через що кількість авто в заторі збільшується, навігатор продовжує прокладати шлях через найширшу магістраль, а тобі залишається лише виставити там патруль поліції, який, зі словами "встановлюй собі інший навігатор",- наповнюватиме твою кишеню грошиками з кишень законослухняних громадян. Пару разів я під‘їжджав до патрулів, аби донести їм, що є куди цивілізованіший шлях до виправлення створеної "ситуації" принаймні тут, - на площі Галицькій, аніж плекати штучно створену годівничку, сподіваючись, що залякане суспільство не почне нищити їх машини і бити писки", - написав Балух.

Балух розповів, що в неділю їхав, бачивши поліцейський патруль, за маршрутом, яким їздить завжди, коли треба дістатись Майдану Незалежності. Він не уточнив деталей, проте зауважив, що у підсумку потрапив до поліції. Також опублікував фото наслідків спілкування з поліцейськими.

"Наслідки тортур кайданками і стрибань на голові "затримуваного" для складання "протоколу" в 420₴ "штрафу", - підписав він.

Нагадаємо, в Україні почастішали випадки винесення працівниками поліції постанов про накладення штрафу за порушення правил дорожнього руху без відома водіїв.

  • Вас може зацікавити:

Чи має право поліцейський вимагати від водія протоколу техогляду: українцям відповіли

Штрафи автофіксації повертаються в "Дію": на які зміни важливо звернути увагу

Українців стали частіше штрафувати за популярне "порушення": чому це незаконно