RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Поліцейський наклав штраф за порушення правил дорожнього руху за підробленою ухвалою: що вирішив суд

В Україні почастішали випадки винесення працівниками поліції постанов про накладення штрафу за порушення правил дорожнього руху без відома водіїв.

Про одну з подібних поширених ситуацій розповів ресурс "Дорожній адвокат".

Адвокати розповіли, що водій здійснював рух на автомобілі та жодних порушень не допускав, але його зупинили працівники поліції та попросили пред’явити документи для перевірки, сфотографували посвідчення й техпаспорт та поїхали, побажавши чоловіку "щасливої дороги".

Читайте також: Не треба погоджуватися з поліцією: за це порушення ПДР водій не повинен сплачувати штраф

Утім, через деякий час на банківський рахунок водія було накладено арешт на підставі постанови про штраф за порушення ПДР. Водій отримав копію вказаної постанови, де було вказано, що чоловік нібито відмовився від отримання копії постанови та підпису.

Адвокати оскаржили вказану постанову й аргументом для визнання постанови протиправною вказали, що на місці зупинки водія не повідомляли про жодні порушення ПДР та жодних постанов не вручали.

Правники також наголосили, що зазначена постанова про накладення штрафу за порушення ПДР є завідомо підробленим документом, оскільки у нього внесено недостовірні відомості про порушення ПДР, про розгляд справи та про відмову водія отримати таку постанову.

З урахуванням зазначеного, адвокати просили суд винести окрему Ухвалу для передачі матеріалів до ДБР для вирішення питання реєстрації кримінального провадження і проведення досудового розслідування відносно дій поліцейського.

Під час розгляду справи суд визнав, що відсутні жодні докази порушення ПДР, докази розгляду справи, докази вручення водію на місці зупинки постанови, тобто вказані водієм факти зловживань підтвердилися. Проте суд відмовився відкривати кримінальне провадження, оскільки зазначив, що винесення окремої ухвали є правом суду, а не обов'язком. Таким чином, як вважають юристи, суд просто вирішив "не ускладнювати життя" інспектору.

Нагадаємо, раніше ми писали про алгоритм дій у випадку, якщо у водія загорілося авто.

  • Вас може зацікавити:

Ніколи так не робіть: ТОП-3 помилки водіїв при їзді у спеку

Більше шкоди, ніж користі: головні недоліки додаткової шумоізоляції авто

Чому автомобіль погано гальмує і як це виправити: поради водіям