RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Експерт назвав атаку на обласний центр комплектування Львівщини ІПСО для зриву мобілізації

Інформаційна атака на Територіальний центр комплектування і соціальної підтримки Львівської області - частина ІПСО в інтересах ворога, мета якої - підірвати довіру до ОТЦК і зірвати мобілізацію.

Про це пише Газета.ua.

З травня голову Львівського обласного ТЦК атакує екснардеп від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук. Він опублікував "розслідування", в якому стверджував, що Тіщенко бере хабарі і володіє віллами в Італії та Іспанії. Мосійчук послався на лист, який нібито отримала "антикорупційна організація", у якій він працює. Обвинувачення розтиражували через анонімні телеграм-канали і ЗМІ.

"На жаль, окремі корумповані військкоми, типу Борисова з Одеси, ворогу дуже допомагають. А ще – корисні ідіоти, які вимикають критичне мислення і носять русняві вкиди", – прокоментував політичний експерт і військовослужбовець Кирило Сазонов.

Як пише Газета.ua, інформаційно атакують Львівщину, бо її обласний ТЦК є одним з найефективніших в країні. Навесні 2023 він виконав план мобілізації на 105%. Мобілізованих відправляють на медкомісію, потім – до навчальних центрів. Скарг на співробітників ТЦК не було, командування оперативно реагує у випадках конфліктних ситуацій.

Щоб збільшити кількість людей, які б добровільно приходили до військкоматів ставати на облік та оновлювати дані, ОТЦК Львівщини веде просвітницьку кампанію, пояснюючи мешканцям процедуру і види повісток і розвіюючи міф про те, що повістка дорівнює відправці "на нуль".

У перші дні повномасштабного вторгнення РФ центр указом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного очолив Олександр Тіщенко - полковник, ветеран АТО, нагороджений державними нагородами. З 24 лютого 2022 зі Львівщини на фронт відбуло близько 3,5 тис. працівників територіальних центрів комплектування. У центрах несуть службу майже 600 військовослужбовців, які отримали поранення на фронті. Ще близько 300 зараз проходять лікування і в найближчий час розпочнуть службу. Команда також активно волонтерить. ОТЦК Львівщини став волонтерським хабом, який закуповує сам, а також отримує від волонтерів і місцевих підприємств автомобілі, дрони, інше спорядження і передає його військовим за запитами.

За оцінкою Сазонова, в Україні є проблеми з мобілізацією, але в цілому ситуація краща, ніж могла б бути. Це заслуга відповідальних і професійних ТЦК, а також Міноборони. Звідти цей напрям курує заступник міністра, Герой України, генерал-лейтенант Олександр Павлюк.