RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Співробітники ТЦК часто забороняють зйомку при врученні повістки, але є кумедний нюанс

В Україні працівники ТЦК та СП дуже часто доставляють військовозобов'язаних у військкомат силою та забороняють громадянам знімати на відео процес вручення повісток, посилаючись на воєнний стан в країні.

Адвокат Роман Симутін пояснив, чи законні такі дії представників ТЦК та СП.

Читайте також: Чи можуть військовозобов'язані виїжджати за кордон: перелік категорій призовників та підстав

Адвокат попередив, що в більшості випадків представники ТЦК та СП протестуватимуть проти зйомки процесу вручення повістки.

"Діставайте телефон і включайте відеозапис. Відразу чекайте заперечень, що їх не можна знімати, вони військові і т.д. Але кумедність ситуації в тому, що це вони не мають права здійснювати відеозйомку, тому що діють способом, не передбаченим законом, і, формально, дозвіл на зйомку, мають запитувати у вас", - зазначив Симутін.

Він запевняє, що всі дії поліції та військових стосовно військовозобов'язаного фіксувати на відео "можна і потрібно".

"Якщо ці ж військові чи поліція Вас зупиняють, у чомусь звинувачують, чи вручають повістку, чи загрожують Вам, чи насильно тягнуть у військкомат, тобто чинять щодо Вас особисто якісь дії, то це вже Ви маєте повне право і знімати, і фіксувати", - додав адвокат.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Хмельниччині затримали жінку, яка надавала допомогу в ухиленні від мобілізації за 7 тисяч доларів.

Вас також може зацікавити:

Ще одну категорію українців хочуть звільнити від мобілізації: про кого йдеться

Загальна мобілізація: кого з медиків не можуть призвати до армії

Реальні вироки та умовні терміни: як в Україні карають ухилянтів від мобілізації

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.