RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Російські ДРГ намагаються прорватись на Чернігівщині та Сумщині: Наєв розповів про ситуацію на кордоні

Сили оборони України зміцнюють кордон на північному напрямку, водночас, російські війська продовжують безуспішні спроби проникнення диверсійно-розвідувальних груп в оборонні порядки ЗСУ з боку Сумської та Чернігівської областей.

Про це командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв написав у Facebook.

Читайте також: Запорізькі медики за сприяння Сергія Наєва отримали десятки тисяч комплектів спорядження

"Росія не залишає спроб знайти слабкі місця у нашій обороні безпосередньо на Чернігівському та Сумському напрямках. У прикордонні фіксується проникнення диверсійно-розвідувальних груп, але всі спроби були невдалими", - розповів Наєв.

Генерал підкреслив, що збройні сили вживають усіх необхідних заходів для посилення оборонних можливостей у тісній взаємодії з головами військових адміністрацій щодо збільшення кількості невибухових інженерних загороджень, а також встановлення додаткових камер спостереження.

"З огляду на зазначене, можна впевнено сказати, що у разі спроби перетину будь-якої ділянки державного кордону ворог успіху не матиме. Якщо рівень загрози зростатиме, Генеральним Штабом ЗСУ передбачено посилення наших військ для того, щоб унеможливити спроби ворога прорватися в Україну", - резюмував Наєв.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що, за словами Сергія Наєва, німецька зенітна самохідна артилерійська установка 1А2 Gepard і чеський мобільний зенітний комплекс MR-2 Viktor, отримані в рамках міжнародної технічної допомоги дозволили створити дієву систему зенітного артилерійського прикриття з мобільних вогневих груп, які дуже успішно знищують російські дрони та ракети.

Вас також може зацікавити:

Один із "найгарячіших" напрямків: Наєв відвідав позиції ЗСУ на Сумщині

База постійно вдосконалюється: за якими методиками готують підрозділи ЗСУ на північних рубежах

Загроза вторгнення з Білорусі залишається, але ми знаємо про плани противника - Сергій Наєв