RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Установки Gepard, комплекси Viktor і не лише: яку допомогу отримує Україна від союзників

Західні партнери України продовжують надавати різноманітну технічну допомогу, щоб підтримати нашу країну у боротьбі з російським агресором.

На цьому під час розмови з "Апострофом" наголосив командувач Об'єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, практично всі види допомоги, від бойового спорядження до засобів ураження, бойової та військової техніки, зміцнюють обороноздатність країни, дозволяють наростити бойові можливості для виконання завдань зі знищення ворога в будь-яких умовах і за всіх наявних форм застосування.

Читайте: ЗСУ отримають 2000 нанодронів: в чому особливість Black Hornet

"Зокрема, станом на даний момент дуже актуальним було і залишається питання протиповітряної оборони нашої держави, у тому числі боротьба з "шахедами" та ракетними обстрілами в зоні відповідальності ОСУВ "Північ", які постійно загрожують нашим об'єктам як військовим - так і громадянської, особливо критичної інфраструктури", - розповів Сергій Наєв.

Він підкреслив, що, наприклад, такі зразки техніки як німецька зенітна самохідна артилерійська установка 1А2 Gepard і чеський мобільний зенітний комплекс MR-2 Viktor, отримані в якості міжнародної технічної допомоги, дозволили створити дієву систему зенітного артилерійського прикриття з мобільних вогневих груп, які успішно знищують дрони та ракети.

Ефективність застосування даних зразків озброєння та військової техніки можна оцінити за повідомленнями у ЗМІ щодо практичного знищення БПЛА після кожного повітряного нападу противника, - зазначив командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Докладніше читайте у матеріалі "Апострофа" Загроза вторгнення з Білорусі залишається, але ми знаємо про плани супротивника - Сергій Наєв

  • Вас може зацікавити:

"Йдемо вперед і ні кроку назад": Зеленський та командири Сил оборони записали потужне відео

""Вагнер" та ядерна зброя в Білорусі: Наєв розповів, чи існує загроза для України

В акваторії Київського моря пройшли масштабні навчання ЗСУ: фоторепортаж