RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

ДБР оголосило підозру скандальному ексвійськовому з Одеси: у чому звинувачують Борисова

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у незаконному збагаченні ексначальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову, якого усунули від обов'язків та призначили перевірку за підозрою у корупції.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Читайте також: Скандальний одеський ексвійськком збагатився на рекордну суму: в НАЗК розкрили подробиці

Борисов підозрюється у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та умисному ухиленні від несення служби.

"Одне з журналістських розслідувань показало, що мати воєнкома минулого року стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад 4 млн євро. Також з’ясувалось, що, окрім елітної закордонної нерухомості, вона цьогоріч придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці встановили, що теща Борисова за останні роки стала власницею коштовного автопарку без достатніх коштів законного походження. Його дружина теж придбала закордонну нерухомість, як і мати, а саме офісне приміщення в Іспанії за 737 тисяч євро без достатніх коштів законного походження.

Ексвоєнкома підозрюють за трьома статтями, за які йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Йдеться про:

  • ст. 368-5 ККУ (набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи);
  • ч.5 ст.407 ККУ (нез’явлення вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення);
  • ч.4 ст.409 ККУ (ухилення військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану.

Наразі Борисова розшукують.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, чим володіє в Іспанії родина одеського військкома.

  • Вас також може зацікавити:

Скандальний одеський військком місяць відпочивав в Іспанії: нові подробиці гучної справи

Військкоми – на фронт: що стало останньою краплею для Зеленського

По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатись в разі порушень прав