Після того як дозрілий часник викопаний з землі, важливо підготувати його до тривалого зберігання.
"Апостроф" дізнався, як правильно підготувати цю овочеву культуру для зберігання на зиму.
Читайте: Що робити з часником після викопування, щоб він довго зберігався і не гнив
Не треба поспішати відрізати у часнику листя – багато городників упевнені, що навіть після викопування перехід поживних речовин із надземної частини до підземної ще триває.
Часник найкраще перекласти в ящики, що провітрюються, і залишити подалі від сонячних променів на 3-4 тижні. За місяць "просушування" листя висохне.
Після цього стебла можна буде зрізати, залишивши близько 3-4 см.
"Підстригти" необхідно і довге коріння часнику, залишивши після цього 2-3 мм.
Після обрізки часник можна залишити в тіні ще на деякий час, щоб встигли підсохнути "підаккурачені" місця.
Наприкінці всіх "повітряних процедур" культуру найкраще перекласти в паперові пакети та відправити на зберігання у сухе прохолодне місце.
Нагадаємо, раніше ми писали, як довго зберігати часник у домашніх умовах.
- Вас може зацікавити:
Дасть по відру з кожного куща: чим краще підгодовувати помідори влітку
Можна зробити тільки гірше: як правильно підживлювати городину попелом, щоб не вбити урожай
Будуть плодоносити до самої зими: як правильно поливати і чим підгодувати кабачки