Лайм

Розумний метод із сіллю допоможе довго зберігати часник в домашніх умовах

Запам'ятайте його та розкажіть друзям

Кожна господиня прагне зберегти вирощений та зібраний урожай якнайдовше. Особливо це є актуальним під час війни через ріст цін на базові продукти. Тому якщо ви вже знаєте, чому гниє буряк при зберіганні та як його врятувати, візьміть собі на замітку, як зберігати часник у домашніх умовах. theLime ділиться простим лайфхаком із сіллю.

Після викопування часник потрібно очистити від землі та викласти тонким шаром на добре освітлене місце, щоб просушити. Після цього потрібно оглянути врожай і викинути пошкоджені головки, ті, що підгнили або вражені бактеріями, а також порожні.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Як визначити, що часник дозрів, і його час викопувати: не проґавте цей момент.

Потім потрібно визначитися із місцем для зберігання. Головне – не складати часник навалом. У цьому випадку овочі пітніють і швидко псуються. Краще використовувати невеликі гратчасті ящики, в яких буде забезпечена гарна вентиляція, і розкладати в них часник, пересипаючи дно і шари сіллю або лушпинням цибулі. Такий варіант дозволяє овочу залишатися свіжим та соковитим протягом тривалого часу.

Якщо ж ви живете у невеликій квартирі і у вас немає місця, щоб зберігати часник у великих ящиках, можна скористатися розумним лайфхаком із сіллю. Необхідно взяти мішечок із бавовни або ситцю, вимочити його в міцному сольовому розчині, а потім добре висушити. Тканина має стати досить жорсткою. Потім просто складасти часник у мішок. Таким чином його легко зберегти до весни навіть за кімнатної температури.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Що робити з гіркими та кривими огірками: три поради, щоб покращити врожай.
  2. Як зберігати моркву на зиму, щоб довше не псувалася: важливе правило.
  3. Щоб перець добре ріс і не чорнів, слід обробити його дешевим аптечним засобом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також