RU  UA

Будуть "захищати", як Бахмут: окупанти в Маріуполі готуються до наступу ЗСУ

Окупанти продовжують свідомо заміщати українське населення в окупованому Маріуполі на росіян та посилено готуються до утримання міста від наступу ЗСУ. Більше того, росіяни мають план триматися за кожен квартал міста, як в Бахмуті, і при відступі знищувати їх, щоб українські війська не могли закріпитися.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також: Координатор знаходиться в Маріуполі: розсекречено групу, яка прошиває дрони для російських окупантів

"Окупанти замінували всі мости біля Маріуполя, а також облаштовують біля них оборонні споруди. По всьому периметру міста облаштовують бліндажі, окопи, розставляють "зуби дракона" навіть біля житлової забудови. Там поки що не мінують, оскільки постійно проводять навчання в цих окопах і бліндажах, тренуючи контингент, який згідно з задумом їх командування, повинен буде утримати місто від наступаючих сил ЗСУ", - сказав Андрющенко.

За його словами, мінування мостів є результатом аналізу їхніх дій під час окупації міста. Мости, які не були підірвані силами оборони, їм дуже допомогли під час штурму.

"На жаль, але до утримання міста вони готуються потужно та серйозно. Вони не просто готуються до битви за Маріуполь. Наші джерела підтверджують, що вони мають план триматися за кожен квартал міста і застосовувати тактику, як у Бахмуті - якщо росіяни залишають якийсь квартал, то вони його просто знищують, щоб наші війська там не змогли закріпитися”, - зазначив Андрющенко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що партизани підірвали склад БК окупантів у Маріуполі.

Вас також може зацікавити:

У Бахмуті зіткнулися кількість і якість: військовий розповів про різницю в роботі ЗСУ та росіян

Що потрібно ЗСУ, щоб прорвати оборону ворога на півдні: в Україні дали чітку відповідь

"Касетний" скандал: чому передача потужної зброї Україні пробудила деяких "активістів"