RU  UA

В Бахмуті зіткнулись кількість і якість: військовий розповів про різницю в роботі ЗСУ і росіян

На Бахмутському напрямку Сили оборони України щодня просуваються на сотні метрів, але стикаються з переважаючими в кілька разів силами росіян. При цьому, ЗСУ несуть у 5 разів менше втрат, ніж окупанти.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів військовослужбовець ЗСУ Іван Тимочко.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ триває на кількох напрямках: свіжі карти боїв

"Зараз інтенсивність боїв в Бахмуті вище, ніж на інших напрямках. Проте ініціатива за ЗСУ. Окрім штурмових підрозділів, на фронті знаходиться велика кількість розрізнених підрозділів: територіальна оборона, батальйони резерву, численні ПВК, що належать енергетичним монополістам типу "Факела". На полі бою зіткнулися кількість і якість. У нас дуже добре розвинена контрбатарейна боротьба. Є спеціальні радари і високоточна артилерія. У росіян про якість говорити не виходить, вони працюють по площах, тоді як ЗСУ працює по конкретних цілях. Тому, хоче ЗСУ знаходяться в наступі, втрат у них в 5 разів менше, ніж у росіян", - сказав Тимочко.

За його словами, росіяни втратили можливість проводити так звані "м'ясні штурми". Ініціатива повністю на боці ЗСУ, що говорить про набагато вищу якість управління в українській армії.

"Заяви Путіна, що вони не використовували касетні боєприпаси - брехня. Вони ще з 14 року їх використовували протягом всієї АТО. Також накривали Харків, Маріуполь, Попасну та інші міста. Важливість касетних боєприпасів в тому, що ворог має набагато більше живої сили і використовує м’ясні штурми. Касетні снаряди дозволяють набагато ефективніше знищувати піхоту. Снаряди використовуються в полі для знищення живої сили. Але, союзники серйозно моніторять їх використання, щоб вони не застосовувалися в місцях, де є мирне населення", - зазначив Тимочко.

Він додав, що перехоплення росіян говорять про те, що вони стурбовані касетними снарядами та розуміють, що зазнаватимуть ще більших втрат, і їхнє керівництво буде змушене вигадувати якусь нову тактику замість знаменитих "м'ясних штурмів".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ показали відео удару касетними снарядами по групі окупантів під Кремінною.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ просунулися на півдні: у Генштабі розповіли про успіх українських військ

Сили оборони України активно просуваються на півдні та зайняли майже всі панівні висоти біля Бахмута

Що потрібно ЗСУ, щоб прорвати оборону ворога на півдні: в Україні дали чітку відповідь