RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Це максимально безглуздо: "Укрзалізниця" викликала обурення нововведенням щодо квитків

Українці обурені нововведенням "Укрзалізниці" щодо неможливості повернення квитків онлайн на рейси далекого сполучення між Україною та Польщею. Через це придбані квитки просто "згоратимуть".

Проблему описав редактор "Європейської правди" Сергій Сидоренко.

Читайте також: "Надійні хлопчики все порішають": "Укрзалізницю" звинуватили в брудних схемах продажу квитків

Він розповів, що Укрзалізниця вирішила боротися з дефіцитом потягів в/з Польщі шляхом зміни процедури повернення квитків.

"Побачивши схему перепродажу, залізничники не ліквідовують її, не закривають можливість перекупу щойно зданих квитків. Ні, в УЗ обрали інший, максимально безглуздий та деструктивний шлях. Там просто заборонили повернення квитків з/на Польщу в онлайні. Тепер - тільки особисто, тільки в Україні, і тільки у міжнародній касі", - написав він.

Це означатиме, що якщо громадянин перебуває на території ЄС і хотів повернутися в Україну залізницею нічним потягом, проте плани змінилися - можливості здати квиток не буде. Оскільки для цього потрібно спочатку повернутися в Україну та звернутися особисто в касу.

"Якщо ви живете в умовному Подільську, Куп'янську, Каневі чи іншій малих та великих містах, де немає міжнародних залізничних кас, і також маєте здати квиток, куплений онлайн - ви маєте ніжками їхати до обласного центру, витрачати на це купу грошей та часу свого і касира", - повідомив він.

Журналіст зауважив, що у підсумку це призведе до того, що багато людей будуть "відмовлятися" від повернення квитків.

"Тобто квитки згоратимуть. Відтепер на нічних потягах до Польщі гарантовано будуть вільні місця. А провідники зможуть комфортно продавати їх "наліво", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, з 26 липня УЗ змінила процедуру повернення квитків на рейси далекого сполучення між Україною та Польщею. Тепер це можна зробити виключно претензійним порядком через каси. Нововведення запровадили з метою протидії зловживанням, щоб убезпечитися від перекупників.

Раніше ми писали, що "Укрзалізниця" оскандалилася з продажем квитків на потяг "Київ-Варшава".

  • Вас може зацікавити:

В "Укрзалізниці" викрили махінації на понад 200 млн грн: газ купували за космічними цінами

НАБУ прийшло з обшуками до "Укрзалізниці": слідчі дії тривають і вдома у керівника

В Україні повернуть залізничний рейс до Європи, який закрили понад 10 років тому