RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна отримала першу партію танків Leopard 1A5: основні характеристики машин часів Холодної війни

Збройні сили України отримали першу партію танків Leopard 1A5 із Німеччини. Модифікація танку дозволяє покращити точність вогневої поразки за будь-яких погодних умов на відстані до 2 км.

Така інформація озвучена у звіті німецького уряду про військову допомогу ЗСУ від 20 липня.

Читайте також: Військово-техні­чний роман: що ще країни НАТО дадуть Україні

До військової допомоги, зокрема увійшли:

- 10 танків Leopard 1A5;

- 20 кулеметів для Leopard 2, БМП Marder та БТР Dachs;

- 1035 артилерійських боєприпасів 155-мм та димових боєприпасів;

- 12 причепів та мостову систему;

- 10 радарів;

- 16 вантажівок Zetros;

- 100 тисяч аптечок.

Leopard 1A5 - наймолодша модифікація Leopard 1. Цей танк поставили німецькій армії в 1987 році. Загалом 1300 одиниць цих танків стояло на озброєнні Бундесверу до 1992 року, досі Leopard 1A5 ще використовують армії Греції, Бразилії, Чилі, Еквадору та Туреччини.

Танк здатний стріляти всіма стандартними боєприпасами НАТО калібру 105 мм виробництва Канади, Франції, Німеччини, Ізраїлю, Великобританії та США. Боєкомплект складається з 60 снарядів, 42 снаряди зберігаються у корпусі та 18 у вежі.

Особливість танка, яку він взяв від другого покоління, полягає не тільки в цифровій системі управління, але і додаткових поліпшеннях типу лазерного далекоміра і балістичного калькулятора, що дозволяє вводити дані про температуру повітря, швидкість вітру та атмосферний тиск. Це дозволяє покращити точність вогневої поразки за будь-яких погодних умов на відстані до 2 км.

З додаткових опцій у танку передбачені система захисту NBC, цифрові радіостанції SEM 80/90, автоматична система виявлення та гасіння пожежі, обігрівач.

Екіпаж, на відміну від інших європейських танків, складається з чотирьох осіб. Танк оснащений 4-тактним 10-циліндровим мультипаливним двигуном MB 838 СаМ-500. Він дозволяє розвивати швидкість до 65 км/год. Леопард 1A5 здатний подолати траншею 3,0 м та має запас ходу до 600 км.

Раніше ми писали про те, що у Пентагоні оприлюднили звіт, в якому йдеться про факти розкрадання зброї з боку добровольчих формувань та нелегальних торговців.

Вас може зацікавити:

Настав час натиснути на газ: в США обговорюють передачу Україні "зброї перемоги"

Bradley, ракети для HIMARS і багато іншого: США оголосила зміст нового пакету військової допомоги Україні

США можуть передати Україні снаряди зі збідненим ураном: що відомо про зброю