RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Квартири у ЖК "Центральний" в Ірпені продають за шахрайською схемою - деталі справи

Житловий комплекс "Центральний" в Ірпені на Київщині у центрі скандалу - голова фракції "Батьківщина" в міській раді Олександр Пікулик, який є одним із засновників ТОВ "Промоальт", що володіє земельною ділянкою, де розташований ЖК, порушив правила угоди та захопив підприємство.

Про це йдеться в сюжеті "Апостроф ТБ".

"Співпраця розпочалась у 2018 році між товариством "Промоальт" та "Ірпінь центр парк", засновником якого є Макаренко Максим. Згідно домовленостей, "Промоальт" надає земельну ділянку, яка знаходиться в неї згідно договору оренди, а клієнт (Макаренко) робить забудову багатоповерхівки. У 2023 мені стало відомо, що ТОВ "Ірпінь центр парк" було незаконно переоформлено на підставі підробного доручення, яке було виготовлено в Польщі", - розповів адвокат Максим Калиніченко.

Журналісти вказують, що польський нотаріус, який вказаний у довідці переоформлення, подібних документів не завіряв.

Адвокат вказує, що директора "Ірпінь центр парк" було незаконно звільнено без його присутності, після чого в нього почали вимагати оригінали договорів переоформлення та печатки. На його думку, це свідчить про те, що у осіб з "Промоальт" не було відповідних документів.

Після оформлення "липової" довідки, "Ірпінь центр парк" було переоформлено в реєстрі на представників Пікулика після перепродажу. Правоохоронців було поінформовано про оборудку – Максим Макаренко звернувся до прокуратури. Адвокат повідомляє, що після чого почалося затягування процесу, дзвінки з вимогами провести експертизи. Бізнесмен звернувся до Генеральної прокуратури і Офісу президента з проханням взяти справу під контроль.

При цьому Пікулик почав торгувати квартирами в ЖК, і звернувся до ДІАМ за ліцензією для введення будинку в експлуатацію, але відповіді не отримав. На даний час корпоративні права "Ірпінь центр парк" заарештовані для проведення розслідування. У справі повідомляється про збитки у понад 1,7 млн гривень.

Також адвокат розповів про захоплення Пікуликом будівлі військкомату у місті Ірпінь, будівлю він зніс. Було відкрито провадження про захоплення цих земельних ділянок, однак справа не рухалася, а потім взагалі була закрита, нібито через зв'язки Пікулика.

"Пікулик продовжує шахрайські дії з продажу квартир, які продаються від імені "Ірпінь центр парк". Квартири, які залишились – не були продані, були переєстровані на матір Пікулика… Ці переоформлення квартир робить той самий реєстратор, який приймав участь у захопленні "Ірпінь центр парк", - розповідає адвокат.

Журналісти нагадують, що у 2020 році поліція впіймала Пікулика п'яним за рулем автівки, через що його могли виключити з партії. Також він влаштував стрілянину в ресторані, коли вихвалявся подарованою зброєю.