RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Урожай будете збирати відрами: два способи підживлення помідорів без "хімії"

Щоб отримати щедрий урожай помідорів їх необхідно не лише позбавляти рослину зайвих листових пластинок, але й вміти правильно підживлювати культуру. Для цього можна скористатися натуральними підгодівлями, зробленими самостійно.

Про це повідомляє "Апостроф".

Використовуючи доступні та природні методи підживлення, можна не лише підвищити врожайність помідорів у городі та поліпшити якість та смак плодів, а ще забезпечити захист посадок від хвороб та шкідників.

Читайте також: Допоможе звичайне молоко: досвідчені дачники розкрили секрет підживлення помідорів

Спосіб 1

1 літр кефіру необхідно влити у відро та додати туди 3 склянки золи. Кислоти, які містяться у кефірі, допоможуть перенести усі поживні речовини з золи у розчин. Далі потрібно додати 1/2 чайної ложки йоду, який забезпечить захист посадок від фітофтори та інших грибкових захворювань.

Для отримання ще кращих результатів можна додати 3 столові ложки біогумусу. Після того, як розчин настоїться протягом, як мінімум 4 годин, його можна використовувати.

Для поливу куща необхідно розвести 1 склянку концентрованого розчину у 10 літрах води. Найкраще поливати рослини зверху, це дозволить забезпечити найкращий ефект.

Спосіб №2

Цей метод підгодівлі передбачає розведення 10 г дріжджів в 1 літрі теплої води. Далі потрібно додати 2 чайні ложки меду в розчин та ретельно перемішати. Застосування меду замість цукру виправдане, оскільки він містить багато амінокислот, які полегшують засвоєння поживних речовин.

Отриманий розчин має настоятися у теплому місці протягом 1 години, після чого його потрібно перелити у відро з 9 літрами води. Далі додати 3 столові ложки гумату калію, що допоможе підвищити врожайність та зробить плоди солодшими.

Підживлювати помідори отриманим розчином потрібно під корінь один раз на тиждень.

Раніше "Апостроф" писав, як правильно провести заготівлю насіння помідорів, аби наступного сезону зібрати щедрий урожай.

  • Вас може зацікавити:

Навіщо вирощувати огірки та помідори у різних теплицях: досвідчені дачники розкрили секрет

Якщо помідори почали гнити, врятувати їх допоможе правильний полив і підживлення кальцієм

Дасть по відру з кожного куща: чим краще підгодовувати помідори влітку